Naslovnica / ŠPORT / Odprte so predprijave na 10. Veronikin tek

Odprte so predprijave na 10. Veronikin tek

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik bo letos že desetič organiziral Veronikin tek, ki bo potekal 13. oktobra. Tudi letos bo tek odraslih potekal v enem 10 kilometrskem krogu po Kamniku in okolici, za otroke (letnik 2003 in mlajše) pa v razdalji 1000 metrov po Kamniku. Od danes, natanko tri mesece pred štartom, pa se je mogoče na tek tudi predčasno prijaviti. Veronikin tek je zaradi termina tudi odlična predpriprava za Ljubljanski maraton.

»Lani smo prvič pripravili deset kilometrsko traso in odzivi tekačev so bili izredno pozitivni. To je bila dodatna pohvala za naš trud in zato smo se odločili, da letos, na jubilejnem desetem teku, takšno traso ponovimo. Kamnik je športno mesto, kar smo dokazali že večkrat, in verjamem, da bomo tudi tokrat. Za tiste, ki že danes vedo, da se bodo teka udeležili ali tiste, ki potrebujejo dodatno motivacijo za pripravo, pa smo pripravili ugodnejšo predprijavo,« pravi Franci Kramar, vodja športnih programov na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik. Najbolj zvesti tekači so se sicer na tek lahko prijavili že skupaj s 1. BODIFITovim tekom na Stari grad, ki je potekal 13. junija.

Predprijave na 10. Veronikin tek so možne preko spletne aplikacije prijavim.se ali na Turistično informativnem centru na Glavnem trgu 2 v Kamniku (vsak dan od 9. do 16. ure) in sicer do srede 10. oktobra 2018. Za večje skupine ali klube pa je skupinska prijava možna na elektronski naslov franci.kramar@visitkamnik.com. Predprijava je potrjena, ko je vplačana štartnina. V primeru nepravočasnega plačila do izteka predprijav, se obračuna redna startnina.

Startnina v predprijavi znaša 10 evrov, od srede 10. oktobra dalje pa je redna startnina 15 evrov. Cicibani, učenci in dijaki so startnine oproščeni. V predprijavi se startnina poravna na TRR Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik ali na Turistični informativnem centru na Glavnem trgu 2 v Kamniku. V primeru večjega števila predprijavljenih tekačev, bo organizator prijave zaprl in naknadne prijave ne bodo več mogoče. »Zato vse tekače vabim, da se na tek prijavijo čimprej,« dodaja Franci Kramar.