Naslovnica / Napovedi in obvestila / Odprtje galerije Dika v Kamniku

Odprtje galerije Dika v Kamniku

Društvo Senožeti Radomlje večina pozna po naši likovni dejavnosti, saj delujemo že dobrih 15  let in smo na likovnem področju prejeli številna občinska in državna priznanja. Zaradi pomanjkanja prostorov smo bili doslej omejeni predvsem na dogajanje v Radomljah in občasno v Domžalah; sedaj pa smo pridobili možnost koriščenja manjše priložnostne galerije v starem mestnem jedru Kamnika, na Maistrovi 14.

Galerija se bo imenovala Dika po naši pokojni članici, katere svojci so želeli,da ta prostor živi naprej svoje likovno in kulturno življenje. Odločili smo se, da bomo sprejeli izziv in v tej več kot dvesto let stari hiši poskrbeli za to, da bo odražala kulturni, družbeni in likovni utrip Kamnika in okolice. Tudi občina Kamnik nam je popolnoma prisluhnila in nas uvrstila med tvorce kulturne ponudbe Kamnika. Pripravili smo načrt dogodkov v Galeriji Dika do konca tega leta, od nekaj likovnih razstav do družbeno satiričnega performanca pa vse do obogatitve etnološko-turistične ponudbe s posebno razstavo oblačilne dediščine. Za zimske mesece pa načrtujemo več strokovnih predavanj z likovnega, fotografskega in drugih področij.

Zato vabimo vse medije, ki skrbite za informiranost občanov, da prisostvujete kratki predstavitvi galerije in pregledu načrtovanih dogodkov.

Otvoritev galerije Dika na Maistrovi 14 bo v torek, 1. avgusta 2017 ob 19. uri, pol ure pred tem pa bo kratka predstavitev in ogled prostorov. Galerijo bomo odprli s samostojno razstavo naše dolgoletne članice Alenke Sušnik iz Kamnika.

Danica Šraj,
predsednica društva Senožeti: