Naslovnica / NOVICE / Odprtje novega spominskega obležja pri Domu kulture

Odprtje novega spominskega obležja pri Domu kulture

Včeraj, pred prvim Dnevom suverenosti, državnega praznika, ki ga praznujemo v spomin na dan iz leta 1991, ko je Slovenijo  zadnji vojak JLA zapustil ozemlje Slovenije, je v parku pri Domu kulture potekala slovesnost z odprtjem novega spomenika.

Spomenik v spomin na delovanje pripadnikov teritorialne obrambe in policije v času osamosvojitvene vojne pri Domu kulture Kamnik sta, s pomočjo pokroviteljev in Občine Kamnik, postavili veteranski organizaciji Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda ter Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana – odbor Kamnik.

1 dan suverenosti 2

Prisotne sta v imenu veteranskih organizacij pozdravila predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Kamnik-Komenda mag. Zvonko Cvek, ki je v svojem govoru orisal potek postavitve novega spominskega obeležja ter poudaril, da so v obeh veteranskih združenjih, takoj po sprejemu novele zakona o praznikih, začeli aktivnosti za postavitev spominskega obeležja, ki nas bo spominjalo na aktivnosti teritorialne obrambe in policije v letu 1991, ki so pripeljale do tega, da lahko danes praznujemo, ter predsednik Policijskega veteranskega društva Sever Ljubljana Emerik Peterka, ki je prisotnim čestital ob postavitvi spomenika ter ob novem državnem prazniku.

 

V imenu občine je prisotne nagovoril podžupan Matej Slapar, slavnostni govornik prireditve pa je bil predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo general Ladislav Lipič, ki je v svojem govoru spomnil na dogodke iz leta 1991, vsem skupaj čestital ob prazniku suverenosti, ki ga letos obeležujemo prvič, hkrati pa v svojem govoru izrazil tudi zaskrbljenost glede aktualnih dogodkov.

Novo spominsko obeležje v obliki protitankovske ovire sta družno odprla predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Kamnik-Komenda mag. Zvonko Cvek in predsednik Policijskega veteranskega društva Sever Ljubljana – odbor Kamnik Janko Brinovec.

1 dan suverenosti 68

V programu odprtja so sodelovali praporščaki in Enota za protokol, za vezno besedo je poskrbel Tone Ftičar, za kulturno popestritev slovesnosti, pa so poskrbeli Mestna godba Kamnik ter Tea in Klara, pevka in kitaristka s kamniške gimnazije.

Po odprtju novega spomenika se je prireditev v počastitev prvega Dneva suverenosti, ki ga danes prvič praznujemo kot državni praznik, nadaljevala s sproščenim druženjem v prostorih Doma kulture.

1 dan suverenosti 45

 

Kamnik je tako od sinoči bogatejši za novo, pomembno spominsko obeležje, se pa nekako ne moremo znebiti občutka, da je postavitev obeležja potekala nekako v naglici. Samo obeležje je, na rovaš parih parkirišč, postavljeno na nekoliko nerodni lokaciji, kjer še posebej v času večjih prireditev v Domu kulture parkirišč že tako ali tako primanjkuje, precej neugledno pa je izgledalo tudi samo prizorišče, ki ga očitno ni imel nihče časa (ali volje) niti dobro pomesti, niti do konca pospraviti.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve