Naslovnica / NOVICE / Odprtje obnovljene ceste do cerkve in prostora pred mrliško vežico v Stranjah

Odprtje obnovljene ceste do cerkve in prostora pred mrliško vežico v Stranjah

Včeraj popoldan so župan Marjan Šarec, predsednica Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica Karla Urh in direktor podjetja Calcit d.o.o. Matevž Kirn s simbolnim prerezom traku namenu predali obnovljeno cesto do cerkve in prostor pred mrliško vežico v Stranjah.

IMG_9069-001

Krajanke in krajani Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica so si že nekaj časa želeli obnove ceste do cerkve v Stranjah. Le ta je bila v zelo slabem stanju. Priprave so stekle pred dvema letoma, ko je arhitekt Rok Vetorazzi skiciral idejni načrt za obnovo, ki pa je dobil še nekaj različic, med drugim dvig in asfaltiranje poslovilnega prostora pred mrliško vežico, popravilo in obnova parkirišča.

 

Ker je bil finančen zalogaj obnove velik, približno 80.000 evrov, jim je na pomoč priskočilo podjetje Calcit d.o.o, ki je prispevalo 60.000 evrov, ostalo je prispevala Krajevna skupnost Kamniška Bistrica.

Njena predsednica, Karla Urh, je na današnjem odprtju pozdravila zbrane krajanke in krajane in se skupaj z njimi veselila nove pridobitve. Zahvalila se je direktorju podjetja Calcit d.o.o. Matevžu Kirnu, brez katerega pridobitve vsekakor ne bi bilo.

IMG_9107-001

Župan Marjan Šarec je poudaril pomen sodelovanja lokalne skupnosti in podjetja Calcit, ki vedno znova dokazuje, da s krajani vzdržuje trdne vezi, jih neguje in je družbeno odgovoren gospodar.

IMG_9155-001

Pred simbolnim prerezom traku je novo pridobitev blagoslovil župnik Anton Prijatelj,v kulturnem programu pa so nastopili Mešani cerkveni pevski zbor Župnije Stranje pod vodstvom Karle Urh in instrumentalistka Osnovne šole Stranje.

IMG_9137-001

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik