Naslovnica / ŠPORT / Tjaša Vrtačič in Matevž Planko solidno nastopila na Evropskem prvenstvu v Triatlonu

Tjaša Vrtačič in Matevž Planko solidno nastopila na Evropskem prvenstvu v Triatlonu

V soboto se je na v Lizboni na Portugalskem odvijalo Evropsko prvenstvo v triatlonu, na katerem sta, kot mladinska reprezentanta, nastopila tudi kamniška triatlonca Tjaša Vrtačič in Matevž Planko, oba člana Triatlonskega kluba Trisport.

Foto: Nino Verdnik

Foto: Nino Verdnik

Tjaša Vrtačič je svoj krstni nastop na večjih tekmovanjih zaključila s časom 1 ure, 6 minut in 35 sekund, s katerim je zasedla zasedla odlično 27. mesto med 54. nastopajočimi, da je s svojim nastopom zadovoljna tudi sama, pa je govoril že njen širok nasmeh ob vrnitvi domov.

planko lizbona

Foto: Nino Verdnik

Pričakovanja Matevža Planka, ki ima že nekaj več izkušenj na velikih tekmovanjih, so bila nekoliko večja, na koncu pa je tekmovanje zaključil na vseeno zelo solidnem 29. mestu.

Še ne 18-letnik, ki je v mladinski konkurenci z več kot 75 udeleženci v sprint triatlonu (750 m plavanja, 20 km kolesa in 5 km teka) s časom 1 ure in 43 sekund za zmagovalcem, Špancem Javierjem Luchom Perezom zaostal zgolj dobre dve minuti, je povedal: »Iz vode sem priplaval na 16. mestu, kar je najbolje do sedaj, nato pa sem na kolesu iz prve skupine padel v drugo, kar mi je otežilo borbo za višja mesta. Definitivno ni to, kar smo pričakovali, vendar gremo s trdimi treningi naprej in slej ko prej se bo trud poplačal.«

Med Slovenci je tokrat najbolje nastopila Eva Skaza, ki je bila 9.med mladinkami in Domen Dornik, ki je v članski konkurenci osvojil 27.mesto, oba mlada kamniška triatlonca pa sta se z uspešnim nastopom uvrstila tudi na svetovno prvenstvo, ki bo septembra v Mehiki.