Naslovnica / NOVICE / OFS Verine zvezdice je zastopala Slovenijo na otroškem folklornem festivalu na Hrvaškem

OFS Verine zvezdice je zastopala Slovenijo na otroškem folklornem festivalu na Hrvaškem

Otroška folklorna skupina Verine zvezdice, ki deluje v okviru OŠ Marije Vere, se je to soboto, 28. 9. 2019, udeležila Mednarodnega otroškega festivala »U bakinom krilu« v Koprivnici na Hrvaškem.

Na folklorni festival jih je povabila dr. Nada Šešič, predsednica Folklorne skupine Koprivnica, ki tovrstni festival organizira že 11. leto zapored. V Koprivnici je skupina preživela lepo popoldne in spoznavala lokalne znamenitosti, ob 18.30 pa se je pričela prireditev, ki je potekala v tamkajšnjem Domu mladih. Poleg Kamničanov kot edinih predstavnikov Slovenije je nastopila še Folklorna skupina Fürjecske iz mesta Nagyatad na Madžarskem ter tri hrvaške skupine – poleg domačinov še Folklorna skupina Ivan Goran Kovačić iz Siska in KUD Bistra (otroška skupina »Tičeki«) iz Poljanice Bistranske.

OFS Verine zvezdice se je predstavila z dvema odrskima postavitvama, in sicer mlajša skupina s plesno točko »Ovčke so nam ušle«, kjer gre za splet pastirskih plesov, starejša pa je zaplesala splet plesov »Igre na mestnem trgu«.

 

Mladi folklorniki so z obema nastopoma navdušili tako občinstvo kot organizatorje, še posebej pa jim je bilo všeč, da plesalce spremlja otroški glasbeni orkester.

Vanja Hočevar
Foto: Gašper Kozjan

X