Naslovnica / NOVICE / Ogenj v hlačah, glasba in avdiovizualni spektakel

Ogenj v hlačah, glasba in avdiovizualni spektakel

Tretji dan Kamfesta so zaznamovale akrobatske vragolije, glasba in vizualne abstrakcije.

Na otroškem odru je nastopil Black Star Acrobat iz Afrike z edinstveno točko, ki je bila ne samo zabavna in zanimiva za otroke, ampak nekoliko kasneje tudi adrenalinska in nevarna.

Afriški akrobat je namreč svojo točko razdelil na dva dela in nastopil dvakrat, drugi nastop pa se je odvil le nekaj metrov stran od otroškega odra, kjer se je nastopajoči dobesedno igral z ognjem.

Zvečer je Kamniška tla pričel tresti techno bas izpod rok in računalnika Aleksandre Perčič, prvi toni pa so bili poziv plesalcem plesne šole ŠinŠin za pričetek nastopa.

V Parku mladih se je odvil dance-off med člani plesne šole, gledalci pa so bili upravičeno navdušeni nad vsem vrtenjem, skakanjem in nasploh pravimi akrobacijami malih in velikih plesalcev.

Pol ure kasneje je na samostanskem odru zazvenela glasba Janeza Dovča in Sounds of Slovenia, ob devetih pa je Veronikino parkirišče zapolnila emo-mačo skupina Svemirko.

Za vse tiste, ki jih glasba ni ganila, je na Impro odru potekala bitka med »našimi« in mednarodnimi improvizatorji, v seriji kratih prizorov pa so se poigrali z jeziki, lokalnimi običaji in glasbo sveta, po končanem nastopu pa so se premaknili v La Pinjato na neuradni program Večer spontanih songov.

Na Glavnem trgu je bilo pozno zvečer kaj videti! Na napihljivem platnu se je odvil skupni projekt Kamničana in Španca z imenom Synspecies, ki je skupek avdio in vizualnih komponent katere se povežejo v zanimivo celoto.

Včerajšnji program Kamfesta je bil zelo dobro obiskan, precej bolje kot prejšnje dni. Morda je k temu pripomoglo tudi vsaj nekoliko manj soparno in vroče vreme, mogoče pa so se okoliški prebivalci počasi navadili na dogajanje in jih začenja zanimati čemu ves ta hrup v centru našega prelepega mesta.

Karkoli je že razlog se nadejamo, da bo obiskovalcev danes še več, saj je današnji program najbolj poln in raznolik od vseh dni festivala.

Fotoutrinki 3. dne festivala Kamfest 2019

 

Fotografije: Laura Hribar, Aleš Romaniuk, Iztok Čebašek