Naslovnica / KULTURA / Okrog sveta s Petrom Panom

Okrog sveta s Petrom Panom

Najmlajši so na tradicionalni zaključni prireditvi vrtca Peter Pan znova navdušili in očarali svoje starše ter bratce in sestrice.

Tako majhni, ampak tako pogumni in hkrati sproščeni so se otroci zasebnega vrtca Peter Pan skupaj s svojimi vzgojiteljicami in vzgojitelji v ponedeljek, 27. 5. 2019, predstavili na velikem odru Doma kulture Kamnik. Letos so odšli na čarobno pot okrog sveta. S plesnimi in pevskimi nastopi so prikazali kulturne običaje ter tradicionalne plese in pesmi ljudstev po svetu.

Najmlajši otroci iz skupine Lunice so predstavili domačo deželo – prelepo Slovenijo. Potem pa je vsaka naslednja skupina stopila čez mejo, otroci iz starejših skupin pa kar preko oceanov. Tako so bosonogi Sončki zaplesali afriški ples. Otroci iz skupine Kresničke so za kratek čas obiskali Ameriko, zaplesali indijanski ples in se podali še na ulice Ria.

 

Plamenčki so preučevali Avstralijo in kot pravi domorodci – Aboridžini zaplesali ples ob ognju in nam pokazali, kako pomembna je za njih narava. Potem pa so otroci iz skupine Iskrice odpotovali v Azijo ter nam predstavili azijsko kulturo. In vsi pravijo, da jesti riž sede na tleh, brez miz in stolov ter pribora, je prav »kulsko«. To spominja nas na Kitajsko in Japonsko.

Potlej so otroci iz skupine Zvezdice bližje pogledali še k sosedom ter nam prikazali Italijo in Grčijo. Od tja so otroci popotovali tudi v Anglijo, saj so se na angleških uricah naučili marsikaj po angleško. Od tam pa še v Nemčijo, kjer je res zabavno govoriti, peti in plesati po nemško.

 

Program celotne prireditve je temeljil na strnjenem delu v vrtcu. Vsaka skupina je imela edinstven in unikaten nastop. Nastopi otrok nam bodo vsem skupaj zbranim ostali v prijetnem spominu na nekaj lepega, čudovitega s pridihom čarobnosti in zavedanju, da je na svetu lahko vsega dovolj za vse, le če imamo oči, da to vidimo in srce, da zmoremo to lepoto sprejemati in doživeti.

Zaključno prireditev sta vodila in popestrila: Barbara Jagodic in Emanuel Plečko.

Za pogostitev sta poskrbela Maša Drenik (direktorica vrtca) in Rajko Dežman.

Zapisala: Marinka Rajterič
Fotografije: Sandra Rems