Naslovnica / Črna kronika / Opozorilo voznikom: Pasti na cesti prek Tuhinjske doline

Opozorilo voznikom: Pasti na cesti prek Tuhinjske doline

Vožnja na cesti prek Tuhinjske doline je na več mestih ovirana zaradi del ob izgradnji kanalizacije, kar narekuje še večjo previdnost, vožnja enega izmed neprevidnih voznikov pa je danes zahtevala tudi posredovanje gasilcev.

Gasilci PGD Kamnik so bili danes nekaj po poldnevu obveščeni, da je vozilo v Soteski, zaradi naleta na udarno jamo,  začelo spuščati motorno olje.

Eden izmed voznikov je namreč, bržčas zaradi neprilagojene hitrosti, zadel ob oviro, zaradi česar je začelo iz vozila iztekati motorno olje in to ravno na odseku cestišča, kjer večkrat prihaja do prometnih nesreč.

 

Ob nezgodi so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so cestišče, v dolžini kakih 100 metrov, posuli z vpojnim sredstvom ter  preprečili, da bi izlite motorne tekočine onesnažile vodotoke in še dodatno ogrožale promet.

Kot nas je obvestil eden izmed bralcev portala, pa omenjeni primer nikakor ni osamljen, saj naj bi se samo včeraj primerila vsaj še ena tovrstna poškodba vozila.

Nevarnosti na delih cestišča proti Tuhinju ne predstavljajo zgolj udarne jame, ampak tudi vozniki, ki nepremišljeno vozijo po nasprotnih voznih pasovih, ki so, za razliko od teh na katerih potekajo dela, asfaltirani, pri čemer ne pomislijo na možnost, da jim lahko nasproti pravilno pripelje drugo vozilo.

Glede na to, da bodo dela na omenjeni cesti potekala še kar nekaj časa vam priporočamo, da dosledno upoštevate prometno signalizacijo, vožnjo pa prilagodite razmeram.