Naslovnica / NOVICE / Opozorilo: Z obiskom Velike planine si nevede lahko prislužite tudi kazen

Opozorilo: Z obiskom Velike planine si nevede lahko prislužite tudi kazen

Pozor, če se nameravate na Veliko planino odpraviti prek Kranjskega Raka, vas inšpektorji in policisti lahko kaznujejo zaradi kršitve prepovedi gibanja med regijami, saj cesta od Kranjskega Raka proti Veliki planini pelje prek območja dveh regij.

Lepo zimsko vreme utegne tudi v tem vikendu na Veliko planino privabiti veliko število zimskih užitkov in velikoplaninske idile željnih obiskovalcev, vendar utegne biti obisk priljubljene planine nad Kamnikom, v primeru, da bodo policisti kljub stavki dosledno opravljali svoje delo, precej drag.

Težava je namreč v tem, da cesta proti Veliki planini, v odseku od Kranjskega Raka do Rakovnih Ravni, kjer je urejeno parkirišče, poteka po ozemlju občine Luče, ki sodi v sosednjo Savinjsko regijo, česar pa marsikdo izmed obiskovalcev Velike planine najbrž sploh ne ve.

Vir grafike: PISO

Po informacijah, ki so nam jih posredovali naši bralci, so policisti PU Celje v minulih dneh posamezne obiskovalce že popisovali in opozarjali,  da se nahajajo v Savinjski regiji, kar pa se, skladno z vladnimi odloki za preprečevanje širjenja epidemije, smatra za (precej drag) prekršek.

Vir grafike: PISO

Zaenkrat so, vsaj po naših informacijah, policisti obiskovalce sicer zgolj opozarjali, ker pa je napovedan poostren nadzor se utegne zgoditi, da utegnejo policisti ta vikend, še posebej, če se bo naval na Veliko planino še vedno nadaljeval v tolikšnem obsegu, kot smo mu bili priča v preteklih vikendih, morebiti izreči tudi kako kazen.

Sicer se nadejamo, da bodo policisti, ki so bržkone tudi sami že dodobra naveličani vseh nesmiselnih, nelogičnih in navsezadnje tudi neučinkovitih vladnih ukrepov, pokazali nekaj razumevanja in ne bodo tako dlakocepski, da bi za vstop na nekaj sto metrov mejnega področja sosednje regije izrekali kazni, k čemur, z upoštevanjem njihovih navodil, predvsem pa s primernim (neagresivnim in nesitnim) vedenjem najbrž še največ lahko pripomorejo obiskovalci.

Ampak, ker nikoli ne vemo, kakšno “komando” utegnejo policisti dobiti z nepriljubljenih “vladnih vrhov”, pa nekaj previdnosti, v izogib nepotrebnim stroškom, najbrž vendarle ne bo povsem odveč.