Naslovnica / NOVICE / Osrednja občinska komemoracija ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve

Osrednja občinska komemoracija ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve

V popoldanskih urah je na kamniških Žalah potekala osrednja komemorativna slovesnost ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve.

komemoracija-2016-2

Komemorativne slovesnosti v organizaciji Združenja borcev za vrednote NOB, ki je potekala pri grobišču prvih padlih partizanov na Kamniškem ter pri spomeniku padlim med 1. svetovno vojno, se je, razen nastopajočih, udeležilo nekaj deset občank in občanov Kamnika.

komemoracija-2016-5

Prisotne je v imenu organizatorja slovesnosti pozdravil tovariš Matevž Košir, predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik, ki je po položitvi venca in poklonitvi padlim, prepustil besedo slavnostnemu govorniku, županu Marjanu Šarec.

 

Župan je v svojem nagovoru med drugim poudaril, da po zaslugi vseh padlih, ki so doživeli strahote vojn, danes živimo v miru in tako, kot si večina izmed nas najbrž tudi želi, da pa si moramo za mir prizadevati in boriti še naprej, saj mir ni samoumeven, še posebej pa se moramo takoj in določno odzvati tudi na netenje nestrpnosti in sovraštva, potvarjanje zgodovine, ki se vse pogosteje skrivajo tudi pod zgolj navidezno spravljivimi besedami in dejanji.

komemoracija-2016-23

V programu osrednje občinske komemoracije so sodelovali: Mestna godba Kamnik, Prvo slovensko pevsko društvo Lira, recitatorja Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra ter praporščaki veteranskih in domoljubnih organizacij.