Naslovnica / Napovedi in obvestila / Pazimo, kaj nanašamo na otrokovo kožo

Pazimo, kaj nanašamo na otrokovo kožo

Otroška kozmetika naj bo naravna…

Koža dojenčkov in majhnih otrok je mnogo tanjša od kože odraslih. Mnogo bolj je prepustna, saj se tja do drugega leta starosti njeni naravni zaščitni mehanizmi še vedno razvijajo. Zato se slabše brani pred najrazličnejšimi mikroorganizmi in hitreje podlega okužbam. Izjemno je občutljiva na UV žarke, manj je odporna na mehansko drgnjenje in temperaturne spremembe. Žleze lojnice in znojnice pri otroku še ne delujejo popolno, koža je nagnjena k suhosti in hitreje izgublja vodo iz povrhnjice, ima pa tudi manj naravnih vlažilnih faktorjev v poroženeli plasti.

Koža zahteva skrbno nego  

Z nežno in občutljivo otroško kožo je zato treba ravnati pazljivo in odgovorno. Potrebuje posebno skrb, v stik z njo pa naj prihajajo le izdelki, ki so varni. Ker jo čistimo in negujemo bolj pogosto kot kožo odraslih, izbirajmo kozmetične izdelke, ki so blagi, je ne dražijo, jo pa obenem tudi zaščitijo. Starši dobro vedo, da skrb za otrokovo kožo ne sme biti prav nič manjša od skrbi za njegovo prehrano. Za kožne spremembe, predvsem za alergije, suhost, vnetja in rdečino, je v veliki meri odgovorna neustrezna nega, deloma pa tudi zunanji dejavniki, predvsem neugodne vremenske razmere.

Držimo se preizkušenih nasvetov

Ko se odločamo za izdelke, ki jih bomo nanesli na otrokovo kožo, bodimo previdni in natančni. Dobro je vedeti, da med sestavinami, iz katerih so izdelki za nego otroške kože narejeni, nikakor ne sme biti alkoholov, emulgatorjev, konzervansov in drugih aditivov. Zelo pa ji bodo koristile tiste sestavine, ki jo pomirjajo, blažijo in vlažijo.

Poleg zelo natančnega branja deklaracij na izdelkih se je dobro držati nekaterih preizkušenih nasvetov:

  • največjo korist otrokovi koži prinašajo izdelki, narejeni iz pretežno naravnih sestavin;
  • kozmetični izdelki za malčke naj bodo blagi, nevtralni in dermatološko testirani;
  • izogibati se je potrebno agresivnim, odišavljenim izdelkom, ki se penijo ali vsebujejo barvila in konzervanse;
  • popolnoma neprimerna je uporaba kozmetike za odrasle;
  • posebno skrb posvetite previjanju ter čiščenju, negi in zaščiti ritke;
  • še posebej poleti skrbno čistite in negujte tudi kožne gube (za ušesi, v dimljah, pod koleni pazduhami);
  • ob pojavu spremembe na koži, ki je trdovratnejša, kot se je zdelo, se pretirano širi oziroma je povezana še kakim drugim bolezenskim znakom, obiščite pediatra.

Novosti v naravni kozmetiki to.to

V Tosami smo pri načrtovanju kozmetičnih izdelkov, ki so se pred kratkim pridružili oranžni družini izdelkov za najmlajše, sledili misli, da je samo najboljše dovolj dobro za otroško kožo. Naša to.to kozmetika je popolnoma naravna, zato jo starši brez skrbi uporabljajo že od otrokovega rojstva dalje. Trije novi izdelki – otroški šampon, mleko in negovalno olje – so narejeni iz treh prvovrstnih darov narave: iz mandljevega in olivnega olja ter ognjiča. Izdelani so v Sloveniji, izključno iz naravnih sestavin in dermatološko testirani.

to.to Baby šampon 2 v 1

je namenjen negi las in telesa. Mandljevo in olivno olje ter ognjič lase nežno umijejo, jim dajo sijaj in mehkobo, kožo pa negujejo, pomirjajo ter zaščitijo pred izsuševanjem.

to.to Baby negovalno olje

priporočamo za oljne kopeli, kot negovalno mazilo, za nežno masažo telesa in za nego lasišča, ko se pojavijo temenca. Kombinacija treh naravnih sestavin neguje, pomirja, obnavlja naravno vlažnost otrokove kože, skupaj z nežno masažo pa otroka tudi sprošča.

to.to Baby mleko za telo

je primerno za vsakodnevno nego otrokove kože po kopanju, saj pomirja in vlaži. Hitro se vpije, ni mastno in zato ne maši por.

Bela štacunca Kamnik

Bela štacunca je nekaj posebnega; le če jo boste obiskali, boste vedeli, zakaj…

Poiščite nas v Kamniku, na Ljubljanski cesti 4F.

Kontaktni podatki

Telefon: 01 320 46 57
E-mail: belastacunca.kamnik@tosama.si

Delovni čas

Od ponedeljka do petka od 10. do 18. ure.
Ob sobotah od 8. do 13. ure.
Ob nedeljah in praznikih zaprto.

Tosama d.o.o.