Naslovnica / POUDARJENO / Pestro poletje in nova sezona za Plezalni klub Kamnik

Pestro poletje in nova sezona za Plezalni klub Kamnik

Letošnje poletje je bilo bolj pestro kot kdaj koli prej. V okviru Plezalnega kluba Kamnik smo izpeljali kar 4 plezalne tabore. Tri smo izpeljali v največjem slovenskem plezališču Kotečnik, na četrtega pa smo se odpravili na Avstrijsko Tirolsko, natančneje dolina Zillertal.

Takoj po koncu šole, smo se s skupino perspektivnih plezalcev odpravili proti Celju na Turistično kmetijo Tratnik, ki leži pod največjim slovenskim plezališčem Kotečnik. Prve dni smo se malce uvajali v plezanje v vodstvu v sektorju Maska in Luska. Ker pa so se otrokom tretji dan roke že skoraj vlekle po tleh, smo se za počitek odpravili na celjsko kopališče. Spočiti smo še dva dni napenjali mišice in premikali meje, napadali previsne smeri v Obokih in se tudi nahodili do najlepšega sektorja Pisani svet, kjer so se smeri s svojimi 35 metri važile sredi bukovega gozda. Na kmetiji so odlično poskrbeli za naše lačne trebuščke, ob tabornem ognju smo si pripravili pečene banane z Nutelo, ob smehu med tekmo plezalnih navez nismo uspeli spočiti trebušnih mišic, prste pa smo ob odbojki le še dodatno okrepili. Prehitro je minil prvi tabor.

Trenerji so imeli malo počitka, čez štiri dni pa so na kmetiji že počakali drugo skupino otrok. Tokrat so nekateri plezalci prvič okusili skalo, hitro navadili na sivino, saj v skali ni barvnih oprimkov, ki bi jim zarisali pot. Ko so prvič osvojili vrh smeri je nasmeh povedal vse. Da pa ni bilo prenaporno smo tudi tokrat tretji dan skočili na kopališče v Celje, v večernih urah smo zakurili ogenj, spekli penice, imeli smo filmski večer in tekmo navez. Vrhunec plezalnega tabora pa je bila razglasitev zmagovalca, plezalca z največ preplezanimi metri na taboru. Domen si je priplezal čez 300 metrov, ostali so mu bili tik za petami. Ko je prišel zadnji dan tabora so  zadovoljni in nasmejani do ušes skočili v poletne počitnice.

Nestrpno smo čakali, da pride prvi avgustovski dan, saj se je bližal tabor v tujini. Na tabor se je odpravilo kar 22 močnih plezalcev in 1. 8. smo se odpravili proti Avstriji, v dolino Zillertal, kjer smo napadali tamkajšnje balvane in smeri. Po nekaj urni vožnji smo si v Mayrhofnu postavili tabor in se hitro razdelili v skupine. En kombi se je odpravil v plezališče Ewige Jagdgründe,premagati višino,  dva kombija pa sta se odpravila v Gizling, napenjati mišice na tamkajšnje balvane. Vsi smo bili navdušeni nad avstrijskim granitom, saj kaj takšnega v tolikšni meri ne najdemo nikjer v Sloveniji. Vedeli smo, da se bo z nami poigral dež. Prve nas nas je ujel v popoldanskih urah. Tretji dan še nismo meli dovolj a dež nam ni prekrižal planov. Čisto neučakani smo se usedli v kombije in se odpeljali v Innsbruck, v enega izmed največjih plezalnih centrov v Evropi. Ko smo prispeli, so nam čeljusti padle do tal. V tem ogromnem centru smo pustili vso kožo ki smo jo še imeli blazinicah, saj kar nismo želeli zaključiti. Naslednji dan se je dolina zjasnila in vreme nam je do konca služilo. Prečesali smo veliko balvanov in splezali precej smeri, od Zillergrund Walda do Sundergrunda, Monkey Islanda do Kasseler Alma. Nekaj plezalcev se nam je pridružilo sredi tedna in v trenutku nas je bilo okoli 35. Takšne zagretosti še nismo doživeli in družba je bila fenomenalna. Ker pa nismo roboti in potrebujemo tudi kakšen dan za počitek, smo se odpravili na bližnje  jezero Speicher Durlaßboden, ki leži ob vznožju smučišča Krimml. Tam smo se odpočili, napeli slackline, tekli za frizbijem in si nabrali novih moči za preostanek plezalnih dni. Po devetih dneh plezanja, dežju in odlični energiji smo zaključili tabor v tujini.

Časa za počitek smo imeli slab mesec. Konec poletnih počitnic smo se z ekipo mladincev še zadnjič odpravili v Kotečnik. Štirje plezalni dnevi so obrodili sadove. Bor in Maks sta si priplezala svojo prvo smer z oceno 7a. Cilj zadnjega plezalnega tabora je bil, da otroci čim več smeri preplezajo v vodstvu, se naučijo, da kdaj v smeri tudi padeš, predvsem pa, da se je za tisto kar si res želiš potrebno kdaj močno boriti in nikoli obupati.

Poletje je prehitro minilo. V Plezalnem klubu Kamnik s 1. 9. 2020 ponovno odpiramo svoja vrata vsem mladim plezalcem od 4 let dalje. Z vodeno vadbo odraslih pričnemo 7. 9. 2020.

Vabljeni začetniki, plezalni navdušenci in vsi tisti, ki bi se radi spoznali s plezanjem, pa do sedaj niste vedeli kje bi začeli.

Vrata kluba so odprta od ponedeljka do petka, od 16:oo dalje. Veseli bomo, da se nam pridružite in skupaj z nami pridete do vrha.

Za vse informacije smo vam na voljo na elektronski naslov plezalni.klub.kamik@gmail.com ali na na gsm 040 622 286.

Lep plezalni pozdrav,
Plezalni klub Kamnik

MLADINSKA ŠOLA ŠPORTNEGA PLEZANJA

                      Vpis od 1. septembra dalje, v prostorih Plezalnega kluba Kamnik, Usnjarska cesta 9

     URNIK PO SKUPINAH 2020/2021

          Telefon: 040 622 286 (recepcija), E-mail: plezalni.klub.kamnik@gmail.com, www.pkkamnik.si 

X