Naslovnica / ŠPORT / Pet zmag kolesarjev Calcita in 11. mesto Roka Nagliča

Pet zmag kolesarjev Calcita in 11. mesto Roka Nagliča

Gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama so v nedeljo uspešno nastopili na mednarodni dirki prve kategorije UCI C.1, ki je hkrati štela za točke slovenskega pokala SloXcup, v hrvaškem Samoboru. V članski moški konkurenci je bil najboljši Slovenec Rok Naglič na 11. mestu.

Zmage med moškimi elite se je veselila Italijan Daniele Braidot, ki je na koncu za dve sekundi premagal brata dvojčka Luco. Tretji je bil madžarski prvak Andras Parti. Odlično se je z močnimi tekmeci boril tudi Rok Naglič, ki je na koncu zaostal štiri minute in 20 sekund, a je konec tedna bil zanj precej drugače zastavljen, zato je s končnim rezultatom zadovoljen.

»Včeraj sem se udeležil domače tekme v Mežici Marš na Štenge. Odločil sem se, da ta vikend nastopim na obeh dirkah, saj se pripravljam na naslednji mesec, ko me čakajo trije vrhunci, svetovni pokal, državno prvenstvo in evropsko prvenstvo. Na nek način sem se odpovedal boljšemu rezultatu v Samoboru, da sem šel v soboto na tekmo. Na dirki sem imel trde noge, če jih ne bi imel, bi se boril za mesto med prvimi petimi. V Kočevju sem premagal Partija, pa je bil tokrat tretji. Konkurenca je bila močna, prišli so tekmovalci mojega ranga. Ne bom rekel, da nisem zadovoljen, ker nekako sem, saj sem vikend vzel kot trening. Naslednji teden me čaka daljši trening, tudi državno prvenstvo v maratonu bom potem vzel kot trening. Če pa mi uspe še zmagati, še toliko bolje,« je pojasnil Naglič.

Naslednji Slovenec na cilju je bil Gregor Krajnc na 14. mestu, Boštjan Hribovšek je bil 18. Jure Belak dirke ni končal.

Med dečki do 9 let je bil najboljši Jakob Krapež, družbo na zmagovalnem odru mu je delal Žan Šekoranja, ki je bil tretji. Med deklicami v tej starostni kategoriji je bila prva Tajda Šoštarko. V kategoriji dečkov do 11 let je Calcit slavil dvojno zmago, prvi je bil Maks Majnik, drugi pa Jaka Tominšek. Ana Inkret je bila tretja med deklicami do 11 let. Hana Kranjec Žagar je bila prepričljivo najboljša med deklicami do 15 let.

V kategoriji masters A je bil prvi Uroš Mikelj, Janez Vovk je prikolesaril do tretjega mesta med masters C.

Calcit Bike Team
Foto: Prijavim.se