Naslovnica / ŠPORT / Peter Jantol odhaja na svetovni pokal

Peter Jantol odhaja na svetovni pokal

Jantol PeterRezultati dobrega in vztrajnega dela v Kegljaškem klubu Kamnik se odražajo v mnogih uspešnih rezultatih na državnih tekmovanjih. Odlični rezultati v lanski sezoni in 1. mesto v 1. ligi državnega prvenstva so člane 1. ekipe popeljale na klubski svetovni pokal, ki sta ga letos gostili avstrijski mesti ob švicarski meji – Hard in Koblach.

Druga potrditev dobrega dela z mladimi je prišla nekoliko kasneje, ko je klub dobil obvestilo, da je mladinec Jantol Peter vabljen na reprezentančne treninge in da je v ožjem izboru kandidatov za nastop na letošnjem svetovnem pokalu. S trdim delom in veliko motivacije za dobro kegljanje si je Peter tudi uradno pridobil status slovenskega mladinskega reprezentanta, kar je potrdila tudi Kegljaška zveza Slovenije. Svetovni pokal v posamični konkurenci bo letos potekal od 5. do 8. februarja v nemškem mestecu Hirschau. Udeležba vsakega člana Kegljaškega kluba Kamnik na kakšnem od mednarodnih tekmovanj je za klub, igralca in strokovno vodstvo kluba velik uspeh. Peter mednarodne izkušnje že ima, saj je bil tudi v lanski sezoni del slovenske mladinske kegljaške reprezentance na svetovnem ekipnem prvenstvu v Brnu, Češka. Svoj krstni nastop je opravil z odliko, podoben oziroma še boljši rezultat pa Peter pričakuje na letošnjem mednarodnem izzivu.

Peter pa ni edini kegljač kamniškega kluba, ki je v fazi priprav za nastope v mednarodni konkurenci. Strokovno vodstvo slovenske državne reprezentance vidi potencial tudi pri treh kamniških kadetih: Jakob Jančar, Žan Grm in Metod Zamljen. Vsi trije kadeti na državnih tekmovanjih dosegajo dobre rezultate in osvajajo mesta, ki vodijo na zmagovalni oder. Kadeti se pripravljajo za nastop na 11. svetovno prvenstvo za kadete v Speichersdorfu v Nemčiji, ki bo na sporedu od 8. do 13. maja 2015. Povabilo za sodelovanje v članski slovenski reprezentanci so dobili tudi Gašper Burkeljca, Klemen Mahkovic in Peter Jantol. Člani se pripravljajo za nastop na 6. svetovno člansko prvenstvo v ekipni konkurenci v Speichersdorfu, Nemčija.

Vsem skupaj zaželimo veliko športne sreče in uspešno zastopanje naše države na mednarodnih tekmovanjih. Pa veliko podrtih kegljev!

kandidati za člansko drž. reprezentanco