Naslovnica / KOMENTARJI / Pisma bralcev / Pismo bralca: Most v Kamniški Bistrici – odprto pismo Občini Kamnik

Pismo bralca: Most v Kamniški Bistrici – odprto pismo Občini Kamnik

Spoštovani,
kar precej občanov nas je, ki smo presenečeni in obenem ogorčeni, ko smo izvedeli za ‘razširitev in obnovitev’ mostu v KB. Most je postal znamenitost, na fotografijah je ničkolikokrat glavni objekt, sedaj pa ga mislimo razširiti in mu popolnoma spremeniti videz. ZAKAJ? Obnova da, ostalo pa NE, takšnega mnenja pa večina Kamničanov, s katerimi sem govoril.

Kot je napisano že v Kamnik info, je to popolnoma nesmiselno. Sam sem ga prehodil, prevozil z avto in kolesom, že ničkolikokrat in nikoli nisem čutil potrebe po razširitvi. Avtomobile bi z lahkoto in precej ceneje parkirali pred mostom pri avtobusni postaji, s tem pa bi se znebili gneče, ki pa nastane itak samo ob praznikih in vikendih, če je lepo vreme. Enakega mnenja je tudi velika večina ljudi, s katerimi sem govoril.

 

Zanima me kaj lahko, kot občan občine Kamnik, naredim/o, da do tega nesmiselnega posega ne bo prišlo? Naj zberemo podpise, da se razširitev ne izvede? Zakaj se o tem ni nič javno govorilo? Kaj meni župan in svetniki? Zakaj za vraga ga ne pustijo takega kot je, tako kot most v Ribčevem lazu? Kdo je avtor te posiljene ideje?

Prosim za čim hitrejše odgovore, saj se že pripravljajo na dela.

Tomaž Humar