Naslovnica / KOMENTARJI / Pisma bralcev / Pismo bralca: Skrivnostno izginule pobude (OPN št. 2)

Pismo bralca: Skrivnostno izginule pobude (OPN št. 2)

Tudi sam se oglašam na zapise na vašem portalu v vezi skrivnostne razgrnitve Občinskega prostorskega načrta Občine Kamnik.

Naj omenim, da že od 07.09.2018 dalje,  vsak dan na internetni strani Občine Kamnik iščem kakršen koli podatek za Javno razgrnitev spremembe in dopolnitve OPN št. 2.

Tega dne sem bil na sestanku pri ga. dr. Mariji Tadeji Ježek, kjer mi je v vezi moje zadeve o spremembah OPN št.2 dejala, da zadeva še zdaleč ni zaključena in da naj spremljam, kdaj bo razgrnitev Občinskega prostorskega načrta Občine Kamnik.

Končno sem ga zasledil (resnično po naključju,  saj je bil zelo dobro – mojstrsko objavljen)    in se tudi z vsemi svojimi dokumenti pojavil na Javni razgrnitvi dne 15.06.2022.

Do trenutka moje prisotnosti je vsak,  ki je postavil kakršno koli vprašanje,  nanj dobil samo splošne in na trenutke cinične odgovore. Konkretih odgovorov na konkretna vprašanja ni dobil nihče, na koncu je bilo rečeno »oddajte pisne pripombe«.

Iz videnega, bi človek pričakoval,  da se uradnik za tako pomemben dogodek  dobro pripravi na vprašanja občanov, kar ga. Ježek definitivno ni bila.

Tudi sam sem imel vprašanja v vezi vloženih pobud, ki sem jih pridobil skladno s postopki informacije javnega značaja.

Predstavil sem ji dokumente št. zadeve 3505-0217-2018 (14.09.2018) in št.zadeve 3505-0217-2018 (04.10.2018) v katerem se omenja pobuda – Oznaka pobude P_217 (s to pobudo se je občan rešil nadaljnega inšpekcijskega postopka glede črne gradnje).

Prav tako sem ji predstavil dva dokumenta, ki sem jih sam kot pobudnik dobil podpisane z njene strani,  v katerih je navedeno, da je bila moja zahteva poslana pripravljalcu in da naj sledim začetku Javne razgrnitve.

Na moje veliko presenečenje nobena od teh dveh pobud ni nikjer zavedena, niti omenjena v OPN št.2.

Kar nekajkrat sem moral ponoviti vprašanje, kje v dokumentih Javne razgrnitve so prej naštete pobude.

Na nobeno moje konkretno vprašanje (kljub temu, da sem del občinskih dokumentov pokazal pripravljalcu ter ga. Ježek)  nisem dobil nikakršnega odgovora.

Sprašujem se ali občinska uprava potrebuje take strokovnjake, ki delujejo samovoljno, manipulirajo z ljudmi in z dokumenti ter potvarjajo dejstva. Ali je sam postopek sploh še zakonit, regularen, skladen z veljavno zakonodajo, saj med samo pripravo dokumentacije za Spremembo in dopolnitev OPN št. 2, nenavadno in skrivnostno izginejo pobude.

S spoštovanjem,
Dolinšek Mitja