Naslovnica / KOMENTARJI / Pisma bralcev / Pismo bralke: Nova kamniška sramota

Pismo bralke: Nova kamniška sramota

V kamniškem parku Evropa je že kar nekaj časa postavljena stara tovarniška stiskalnica. Stiskalnica je pred nedavnim dobila nov, betonski podstavek in tudi nov oplesk, vseeno pa se nekateri občani z njeno postavitvijo v parku ne strinjajo oz. jo imajo celo za sramotno.

Med njimi je tudi Jana Andrović, ki je na župana in različne medije poslala ogorčeno pismo, v katerem je zapisala:

Nova kamniška sramota

Kamnik je lepo mesto, ima tudi vrsto lepih parkov. Eden takšnih je tudi park Evropa, pri železniški postaji, ki ga je zasnoval Plečnik…

Morala bi reči, je bil. Danes sem opazila, da je grd rjaveč moder stroj dobil betonski podstavek. Pogovarjala sem se z več posamezniki, ki smo nad takšno novo ureditvijo parka ogorčeni. Res je, da je moder stroj tam že nekaj časa, a sem upala, da čaka na odstranitev. Ali ta betonski podstavek pomeni, da bo ta zadeva tam ostala?! S tem se jaz in moji prijatelji odločno ne strinjamo! Ne vem, zakaj se to tam sploh nahaja in zakaj bi to tam moralo biti. Do sedaj sem upala, da bo nekdo to odstranil, ampak betonski podstavek kaže, da bo to tu ostalo. Sramota za Kamnik!

Javno vas pozivam, da takoj odstranite to sramoto in da nazaj celostno uredite ta park, ki je že vrsto let zanemarjen. Naj park ponovno služil obiskovalcem in ne, da bomo gledali rjavenje nekega starega stroja, ki ne veste kam bi ga dali. Kakšna pridobitev za park pa mislite, da to je?! Ali pa je to nova mestna ureditev, da lahko vsak odloži neuporabne stvari v ta park in bo to postalo smetišče sredi mesta?
Pri tem se sprašujem tudi, ali so bila pri tem pridobljena vsa potrebna dovoljenja? Zanima me, katere institucije so še pristale na takšno sramotenje Plečnikovega dela.

Ker mislim, da če ste se že odločili tako sramotiti Kamnik, niti ne bom deležna odgovora, pošiljam ta javni poziv tudi medijem.

Lep pozdrav,
Jana Andrović