Naslovnica / NOVICE / Plemenita poteza odbojkarjev Calcit Volleyja in njihovih navijačev

Plemenita poteza odbojkarjev Calcit Volleyja in njihovih navijačev

Z donacijo bodo odbojkarji kamniškim učencem pomagali postati pomorščaki.

Kamniški odbojkarji so ob pomoči svojih navijačev znova dokazali, da imajo veliko srce. Konec minulega leta so izdali članski koledar z dobrodelno noto, celoten izkupiček od prodaje pa namenili športnemu društvu Sappa, ki bo konec maja v okviru projekta Jadranje za jutri na aktivno jadranje popeljal kopico otrok z motnjami v telesnem in duševnem razvoju. O takšnem doživetju bi ti otroci brez donacij sicer lahko le sanjarili.

Tako kot plovba zahteva medsebojno skrb ter upoštevanje in spoštovanje vseh, tako prevzemanje odgovornosti zase in za druge, timski duh, ustrezno reševanje konfliktov, obvladovanje strahu in izražanje zdrave tekmovalnosti zaznamuje vsak dan v življenju športnikov. Kamniški odbojkarji se dobro zavedajo, da ima šport moč, ki združuje in navdihuje. S tem v mislih niso oklevali pri podpori projekta kot je terapevtsko jadranje otrok s posebnimi potrebami.

Dobrodelna akcija Calcit Volleyja je tudi letos prepričala številne njihove navijače in mnoge druge Kamničane, ki so z nakupom koledarja pomagali pri zbiranju sredstev, s katerim bodo kamniški osnovnošolci za štiri dni izkusili morske radosti. Zbrana sredstva so kamniški odbojkarji ŠD Sappa predali včeraj tekom odbojkarskega spektakla, ko sta pri njih v četrtfinalu pokala CEV Challenge gostovali ekipi Monze iz slovite italijanske Serie A. » V velik ponos nam je, da lahko na današnji dan, ko v Kamniku gostimo velika imena evropske odbojke, nasmeh na obraz narišemo tudi našim posebnim navijačem, ki bodo zaradi vas, ki ste z nakupom koledarja podprli projekt Jadranje za jutri, v mesecu maju odšli na terapevtsko jadranje. Še enkrat več ste dokazali, da je v športu sloga in da če stopimo skupaj, lahko storimo veliko,« se je povsem napolnjeni športni dvorani zahvalil Gregor Hribar, predsednik OK Kamnik. Bon v vrednosti 1.720 €, kolikor so odbojkarji uspeli zbrati, je predal Darku Maležu, predsedniku ŠD Sappa.

»Za to donacijo se v imenu otrok, ki se bodo letos udeležili našega projekta Jadranje za jutri, zahvaljujem vodstvu, tekmovalcem in navijačem odbojkarskega kluba Calcit Volley. Letos bomo že desetič izvedli naš projekt Jadranje za jutri. Vsa dela v društvu opravimo člani brez plačila. Udeležili se ga bodo otroci iz osmih zavodov, skupaj 84 ljudi. Projekt traja štiri dni. Za izvedbo potrebujemo precejšnja finančna sredstva. Del teh sredstev prispevajo udeleženci, del pa jih zberemo s pomočjo donatorjev in sponzorjev vsako leto. Vaša gesta, da nam letos finančno pomagate pri izvedbi projekta, je zelo plemenita, za kar se vam še enkrat iskreno zahvaljujem,« je ob prejetju donacije povedal Malež.

»Iskrena hvala najprej Športnemu društvu Sappa, prejemniku donacije, ki jo je velikodušno odstopilo našim učencem. To pa ni njihova edina pohvale vredna poteza, deset let namreč že organizirajo in realizirajo izobraževalno-terapevtski projekt Jadranje za jutri, na katerem otrokom s posebnimi potrebami širijo obzorje z vetrom v laseh. Nadaljnja zahvala gre Odbojkarskemu klubu Calcit Volley za njegovo dobrodelnost, za empatijo do drugačnosti. Tega se ne moreš naučiti, to enostavno moraš imeti v sebi in nazadnje zahvala tudi vam na tribunah in verjetno tudi drugje. Vi ste tisti, ki ste vrhunskemu koledarju s fotografijami tekmovalk in tekmovalcev OK Kamnik dali tisto dodano vrednost. Z nakupom ste ga oplemenitili, našim učencem pa v letošnjem letu omogočili brezplačno udeležbo na terapevtsko izobraževalnem projektu Jadranje za jutri. Še enkrat hvala, tudi v njihovem imenu,« pa je dodala še vidno ganjena Jasna Lampe, ravnateljica kamniške osnovne šole 27. julij, katere otroci se bodo že čez dobre tri mesece prelevili v pomorščake.

Dobrodelni koledar s podpisi odbojkarjev sta obema prejemnikoma podelila kapetana članskih ekip Calcit Volleyja, Olivera Kostić in Maxson Guilherme Pereira.

Odbojkarji OK Kamnik se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem, ki so tudi tokrat odprli svoja srca in podprli njihovo dobrodelno akcijo. Šport združuje!

Mateja Živoder
Foto: Klemen Brumec