Naslovnica / ŠPORT / Plezalna zabava na perovskem plezališču – Speed Perovo 2015

Plezalna zabava na perovskem plezališču – Speed Perovo 2015

Na perovskem plezališču, simpatično skriti valilnici najboljših kamniških alpinistov, je danes potekalo tradicionalno plezalno tekmovanje Speed Perovo 2015.

Prireditev, ki je bila napovedana že prej, so morali mladi kamniški plezalci, spričo slabega vremena v preteklih dneh, sicer nekoliko premakniti, ampak glede na današnje vreme, se jim je vse skupaj zagotovo obrestovalo. Tekmovalnega druženja ob pikniku in plezanju, ki ima bolj družabni kot tekmovalni značaj, pa se je udeležilo za kak avtobus plezalcev in plezalk.

speed perovo 2015 - -7

Pravila tekme so povsem enostavna: čim hitreje je treba preplezati t.i. »prečko, oz. prečiti steno od zvonca na enem koncu, do zvonca, na drugem koncu stene ter nazaj, pri čemer, ne preveč strog, sodnik meri čas, sotekmovalci pa »stenske pajke« vzpodbujajo s hudomušnimi opazkami. Če se kdo zapleza in stopi na tla, mora, pred nadaljevanjem plezanja, za kazen narediti deset sklec, oz. pet, če gre za tekmovalko.

speed perovo 2015 - -1

Letošnje perovsko tekmovanje v hitrostnem plezanju je potekalo v prijetno sproščenem vzdušju, bržčas pa se bo podrobna analiza rezultatov ob reševanju tekoče problematike kamniškega plezanja in tabornem ognju, zavlekla še precej pozno v noč.