Naslovnica / ŠPORT / Po popolnem 14. krogu sledil težak 15. krog

Po popolnem 14. krogu sledil težak 15. krog

Kegljači in kegljačice Kegljaškega kluba Calcit Kamnik so v 15. krogu prekinili z zmagovalnim nizom. Edina uspešna ekipa je bila 1. moška ekipa, ostale ekipe pa so naletele na bolj razpoložene tekmece in tekmice.

Na domačem kegljišču sta se odvili 2 tekmi 1. državne lige v ženski in moški konkurenci. Tekmovalni dan so otvorile kamniške kegljačice, ki so gostile ekipo Miklavž iz Maribora. Kegljačice ekipe Miklavž so že v prvem delu tekme dale jasno vedeti, da so prišle v Kamnik po novo zmago, kar so pokazale tudi s svojo predstavo in vzdušjem na tribunah. Mariborčanke so tekmo dobile z rezultatom 6:2 in razliko 68 kegljev. Kamniške kegljačice tokrat niso bile razpoložene, kar se je odražalo tudi na rezultatih, katerih povprečje je bilo 515 podrtih kegljev na igralko.

Dosti bolje so se odrezali kegljači 1. moške ekipe, ki so igrali proti kegljačem Sineta iz Hrastnika. Tekma je ponudila razburljivo tekmo, ki je bila v prvem delu nekoliko bolj izenačena kot v drugem delu, v katerem so Kamničani vzeli stvari v svoje roke in z uspešno igro premagali tekmece iz Hrastnika. Tudi tokrat se je z najboljšim rezultatom tekme izkazal Marko Oman, ki je podrl 596 kegljev, sledila pa sta mu Klemen Mahkovic s 587 in Gašper Burkeljca s 574 podrtimi keglji. S to zmago se je 1. moška ekipa Calcit Kamnika še bolj utrdila na trenutnem 3. mestu državne lige.

Kegljači kamniške 2. ekipe so se odpravili na težko gostovanje v Kranj. Bili so pred težko nalogo premagati ekipo iz Kranja, ki pa so jo Kranjčani s svojo odlično in prepričljivo igro še otežili. Kamničani so doživeli težak poraz z 8:0 in razliko 201 keglja. Naš najbolj razpoložen posameznik je bil mladi Žan Grm, ki je podrl 540 kegljev.

Mlade predstavnice 2. ženske ekipe so gostovale v Cerknici. Kamniške kegljačice so se dobro odrezale na kegljaških stezah, toda kljub dobri igri niso bile kos razpoloženim Cerkničankam, ki so dosegle zmago s 6:2 v točkah in razliko 128 kegljev.

Prihajajoči vikend bo namenjen državnemu prvenstvu posameznikov v mladinski konkurenci. Mladinci in mladinke bojo zanesljivo poskrbeli za dobro in borbeno kegljanje, njihovi rezultati pa bojo objavljeni v prihodnjem prispevku o kegljaškem dogajanju.

Veliko podrtih kegljev!

Peter Jantol