Naslovnica / ŠPORT / Po šestih krogih so neporažene le še odbojkarice Calcita

Po šestih krogih so neporažene le še odbojkarice Calcita

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi šestega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale Novo KBM Branik s 3:1 (13, 25, -23, 18). V torek, 8. novembra, bodo Kamničanke v povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj igrale v Beogradu. Tekma s Crveno zvezdo bo na sporedu ob 20. uri.

Calcit Volley – Nova KBM Branik 3:1 (13, 25, -23, 18)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 300, sodnika: Pevc, Novak.

Calcit Volley: Gorjup, Radišković 12, Vovk, Đorđević 5, Hutinski 11, Boisa 15, Kregar 1, Charuk 14, Pucelj 14, Čižman, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

Nova KBM Branik: Milošič 1, Pogačar 9, Štampar 1, Klajžar (L), Lekše 11, Senekovič 2, Cikač (L), Farkaš, Ramić, Potokar 11, Lorber Fijok 17, Kranjc 2. Trener: Bruno Najdič.

Le dva dni po zelo dobri predstavi, ki ni bila nagrajena z vsaj minimalnim porazom v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj, so kamniške odbojkarice gostile Novo KBM Branik. Mariborčanke so v letošnji sezoni v domačem prvenstvu še brez poraza, manj uspeha pa so imele v srednjeevropski ligi, kjer so na turnirju v Zagrebu izgubile obe tekmi, tak proti Linzu, kot proti domači Mladosti. Svojo prvo tekmo v pokalu CEV bodo bankirke imele šele sredi decembra, ko se bodo pomerile s finsko ekipo Pökky Kuusamo.

Uvod v prvi niz je pripadel domači ekipi, ki je po dveh zaporednih blokih, kapetanke Lucille Charuk in Mile Đorđevič, povedla z 8:4, zato je Bruno Najdič vzel polminutni odmor. Takoj ob vrnitvi na igrišče so bile njegove varovanke še tretjič zaporedoma zaustavljene z blokom, tokrat s strani Andjelke Radišković, Naja Boisa pa je imela po dveh lastnih napakah gostij še tri začetne udarce. Pri zaostanku sedmih točk (4:11) je Najdič posegel še po drugem polminutnem odmoru in šele Monika Potokar je prekinila niz šestih zaporednih točk Kamničank. Že pred vstopom v končnico je bil niz odločen, kajti na servis Maše Pucelj so domačinke dosegle štiri zaporedne točke, zadnjo z asom, za 21:10. Že s prvo zaključno žogo je niz končala Sara Hutinski.

V začetku drugega niza so bankirke povedle s 3:1, vendar njihovo veselje ni trajalo dolgo. Z blokom Đorđević so Kamničanke izid na tretji točki izenačile, z novim blokom, tokrat Boise, ki je bila uspešna še v napadu, pa povedle. Domače odbojkarice so nato dosegle še dve zaporedni točki, njihovo serijo petih zaporednih točk pa je s polminutnim odmorom prekinil Najdič. Kamničanke so po novi točki vodile tudi z 8:4, bilo je tudi 9:5, toda Tali Lekše je s svojimi servisi Mariborčanke vrnila v igro, kajti Monika Potokar je z dvema zaporednima točkama izid izenačila, po napaki domače ekipe pa so gostje spet vodile (10:9). Ne za dolgo, kajti po asu Radišković za 13:11 je Najdič posegel še po svojem drugem polminutnem odmoru. Tudi po njem je izkušena reprezentantka BiH v kamniškem dresu izvajala še tri začetne udarce. Pred vstopom v končnico niza so se Mariborčanke z blokom Leške približale na točko zaostanka (17:18), vendar so domače odbojkarice odgovorile z delnim izidom 3:0. Kamničanke so imele tudi štiri zaključne žoge, toda na servis Potokar in točki Lorber Fijok je prišlo do izenačenja. Šesto zaključno žogo je nato le zaključila Pucelj.

Tudi v tretjem nizu se je prvi za polminutni odmor odločil Najdič. Njegove varovanke so še vodile s 7:6, s tremi zaporednimi pa so do dveh točk prednosti prišle domače odbojkarice. Na deveti točki je sledilo novo izenačenje, šele s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegla Đorđević pa so Kamničanke pobegnile na 18:15. Ob slabšem sprejemu gostiji in bloku Charuk je bilo ob vrnitvi na igrišče po novem polminutnem odmoru Najdiča že 19:15. Vendar se bankirke niso predale, z delnim izidom 8:1, veliko zaslug za preobrat je s servisi imela Lekše, so povedle s 23:20, nato pa zaključile svojo drugo zaključno žogo. Uspešna je bila Lorber Fijok.

Po izgubljenem nizu so domače odbojkarice v četrtega vstopile bolj odločno in na servis Hutinski prišle do štirih točk prednosti (5:1), z blokom Đorđević do petih (8:3). Za novo najvišjo prednost je z asom poskrbela Charauk (10:4), ko pa je neposredno točko s servisom dosegla še Radišković, je bilo že 15:7 za Calcit Volley. Navkljub visokemu zaostanku se Mariborčanke niso predale in po novi napaki domače ekipe prišle le na tri točke zaostanka (16:19). Za polminutni odmor se je tokrat odločil Rozman, z dvema zaporednima točkama Hutinski, zadnjo je dosegla z blokom, pa so slovenske državne prvakinje spet nekoliko lažje zadihale. Do konca niza so Mariborčanke dosegle le še dve točki, Kamničanke pa so od šestega kroga naprej edina neporažena ekipa v Sportklub prvi odbojkarski ligi za ženske.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: “Naj to ne zveni kot opravičilo ali izgovor, ampak ni bilo ravno preprosto po četrtkovi tekmi odigrati še ene težke tekme. Nova KBM Branik ni slaba ekipa in če ji pustiš dihati, je zelo nevarna, o čemer smo se lahko prepričali v drugem in tretjem nizu. Na koncu sem vesel, da smo dobili tekmo vsaj v štirih nizih, čeprav bi bil bolj vesel, če bi jih v treh, da bi prihranili še tisti kanček energije, ki jo bomo potrebovali v torek v Beogradu. Morda je od zunaj videti, da je bila naša igra slaba, ampak verjemite, da so dekleta danes dale svoj maksimum.”

Bruno Najdič, trener Nove KBM Branik: “Kakovost je na strani Calcit Volleyja, medtem ko smo mi vedeli, da bi jih lahko presenetili le, če bi vso tekmo igrali na visoki ravni, kar pa ob nasprotniku, ki je bil na drugi strani mreže, ni bilo preprosto. V drugem in tretjem nizu smo igrali boljše, ni pa to še bilo tisto, česar smo sposobni. Proti slabšim ekipam vendarle igramo drugače, proti Kamničankam pa je vendarle nekaj več strahospoštovanja, toda ne glede na vse, dekleta so se borile, za to jim čestitam, zmagala pa je boljša ekipa.”

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec