Naslovnica / Črna kronika / Po sneženem cestnem plesu pristal na odbojni ograji

Po sneženem cestnem plesu pristal na odbojni ograji

Na dodobra zasneženi kamniški obvoznici je nekaj pred 22. uro prišlo do prometne nesreče, v kateri je mlajši voznik osebnega vozil znamke Audi pristal na odbojni ograji.

Kamniški gasilci so bili ob 21:40 zaprošeni za pomoč pri odpravljanju posledic prometne nesreče, do katere je prišlo na malo pred križiščem pri kamniški gimnaziji. V nesrečo je bilo vpleteno osebno vozilo, ki ga je, bržkone zaradi voznim razmeram neprilagojene hitrosti, najprej zavrtelo, nato pa odneslo na odbojno ograjo, na kateri je vozilo obtičalo.

Na prizorišču nesreče so, razen policijske patrulje, ki je obravnavala nesrečo, posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali prizorišče nesreče, nato pa s pomočjo dvigala nasedli avto dvignili in prenesli na vlečno vozilo. Pri tem je potrebno gasilce ponovno pohvaliti za vso prizadevnost in previdnost, saj so nasedlega in domala nepoškodovanega Audija, kljub ne povsem enostavnim razmeram, dvignili na način, da vozilu s premikom niso povzročili nobene morebitne dodatne škode.

 

K sreči se je vse skupaj izteklo brez večjih posledic in brez poškodb, pričujoča zgodba pa nam je lahko vsem skupaj v poduk, da je potrebno vožnjo prilagoditi zimskim razmeram.

Če pa morda sodite med voznice in voznike, ki se zaradi tega, ker vam vožnja po zasneženih cestah povzroča težave, že ob parih centimetrih snega radi razburjate in pritožujete nad zimsko službo, pa najbrž ne bo nič narobe, če razmislite o možnosti, da se še letos udeležite kakega tečaja varne vožnje.