Naslovnica / Črna kronika / Pod vplivom alkohola s Cliom zapeljal s ceste in pristal na drevesu

Pod vplivom alkohola s Cliom zapeljal s ceste in pristal na drevesu

Voznik osebnega vozila Renault Clio je pod vplivom alkohola popoldan na gozdni poti med Okrogom in Bibo planino zapeljal s ceste. V nesreči je bila ena oseba poškodovana, vozilo pa se je ustavilo naslonjeno na drevo.

Ob 13.44 so kamniške urgentne službe prejele, da je v Okrogu pri Motniku, v smeri Oltarske Peči, prišlo do prometne nesreče v kateri je osebno vozilo zapeljalo s ceste in se naslonilo na drevo. Obvestilo, ki so ga prejeli, pa je bilo, saj je bilo obenem sporočeno tudi, kot je bilo moč razbrati iz zapisa na straneh Uprave za zaščito in reševanje, da oseba izven vozila, ki je imela na glavi rano, grozi s samomorom oz. pravi, da se bo ubila.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti ob ogledu kraja nezgode ugotovili, da je voznik osebnega vozila Renault Clio, na gozdni poti, približno 5 km proti Domu na Bibi planini, zapeljal z vozišča ter v nesreči utrpel lažje poškodbe, zaradi katerih je bil odpeljan z reševalnim vozilom, so pa policisti ob tem ugotovili tudi, da je voznik vozil pod vplivom alkohola.

Na prizorišču nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so mesto nesreče zavarovali, odklopili akumulator in vozilo potegnili nazaj na cestišče, medtem ko so reševalci NMP Kamnik lažje poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Po navedbah PU Ljubljana, policisti okoliščine dogodka še preverjajo.