Naslovnica / Napovedi in obvestila / Pod žičnico bo tudi letos zadišalo po prvomajskem golažu

Pod žičnico bo tudi letos zadišalo po prvomajskem golažu

Že tradicionalno, vas tudi letos vabimo na prvomajski golaž na letni vrt Pod žičnico! Na spodnji postaji nihalke vas pričaka letni vrt, kjer nudimo tople in hladne napitke, medtem ko uživate v razgledih na Kamniško Savinjske Alpe, poklepetate s prijatelji in starimi znanci, seveda pa obisk lahko izkoristite tudi za potep po Veliki planini, ki jo te dni še vedno barvajo žafrani.

Topli dnevi, zeleni gozdovi in vonj pomladanskih cvetlic nas privabljajo v naravo, ki se je, lahko rečemo, že prebudila. Veliko planino barvajo žafrani, sprehod med pastirskimi kočami privablja številne pohodnike, fotografe, družine in ljubitelje narave. Prvomajski obisk doline Kamniške Bistrice lahko popestrite na več načinov.

Za 1. maj vas bomo na letnem vrtu Pod žičnico postregli s prvomajskim golažem od 7. ure dalje. Obisk pa izkoristite tudi za izlet na Veliko planino, kjer vas bo navdušila pastirska vasica v neokrnjeni naravi.

Nadihajte se gorskega zraka in naužijte spomladanskega sonca. Za lačne in žejne bo poskrbljeno tudi v gostilni Zeleni rob, kjer vam nudijo domače enolončnice in druge planinske jedi, posladkajte pa se z odličnimi sladkimi skutinimi štruklji. Na tradicionalni turni smuk, ki bo 1. maja ob 11. uri v Velikem stanu na Veliki planini vas vabi PD Bajtar.

Velika planina d.o.o.