Naslovnica / Pavliha / Podarjamo brezplačno vinjeto

Podarjamo brezplačno vinjeto

tunska vinjetaKer portal Kamnik Info noče biti prav nič slabši od drugih, bomo tudi mi enemu izmed srečnežev podarili celoletno vinjeto…

Najbrž že veste, da bo, zaradi velikih investicij v nov asfalt in drugo infrastrukturo, Občina Kamnik, s 1. januarjem 2015, na zahtevo prebivalcev Tunjic in okolice, začela izvajati uredbo o obvezni uporabi vinjet za Tunško magistralo.

Uporaba vinjete je, od novega leta naprej, obvezna za vse uporabnike ceste na relaciji Kamnik – Tunjice (od Cesarja do občinske meje s Komendo), tudi pešce, katerih najmanjša dovoljena dnevna doza ne dosega vsaj 0,5 l močeradovca. Vinjeta velja tudi za plazenje po pločniku, plezanju na trotoar, visenje na ograji in parkiranje v obcestnih jarkih.

Ker se že pojavljajo govorice o alternativnih možnostih dostopa do Tunjic, Občina Kamnik opozarja, da uporaba novih kanalizacijskih cevi za potrebe brezplačnega obvoza ni dovoljena. Kršitelji, ki se bodo na relaciji Kamnik – Tunjice poskušali švercati po ceveh kanalizacije, bodo najstrožje kaznovani.

Vinjete lahko kupite pri občinskem vratarju, trenutno pa jih imajo v akcijski ponudbi tudi Pri Cesarju in za Tunco.

Med vsemi, ki boste največkrat všečkali in delili povezavo do strani Kamnik Info, bomo tudi mi izžrebali srečnega dobitnika, ki bo zadel Tunško vinjeto in najpomembnejšo sestavino za izdelavo močeradovca brezplačno, obstaja pa možnost, da zadane še kaj.

Srečnemu zadetku že v naprej čestitamo, Občina Kamnik pa naproša, da se pri zadevanju izogibate komunalne opreme.


Obrazložitev uporabljenih izrazov na vinjeti:

  • Vozilo s priklopnikom – vozilo, ki ga upravlja priklopljen voznik
  • Vozilo brez priklopnika – vozilo, ki voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja oz. vozilo, ki je ušlo priklopniku