Naslovnica / Črna kronika / Podrl svetilko, odpeljal naprej in zaspal v razbitem avtu
Simbolična fotografija.

Podrl svetilko, odpeljal naprej in zaspal v razbitem avtu

Svetilko javne razsvetljave na kamniški obvoznici je včeraj zvečer podrl vinjeni decembrski veseljak, ki se je najprej zaletel, nato pa odpeljal naprej do »počivališča«, saj so ga policisti nekoliko kasneje našli spečega v razbitem avtomobilu na Lokah v Tuhinjski dolini.

Včeraj zvečer smo na našem portalu objavili obvestilo o podrti svetilki javne razsvetljave, ki je močno ovirala in ogrožala promet na kamniški obvoznici, med drugim tudi zaradi tega, ker je očitno prišlo do »kratkega stika« pri obveščanju pristojnih urgentnih služb. Četudi smo vajeni, da v takšnih primerih oz. ob nesrečah običajno posredujejo tudi gasilci, včeraj zvečer, kljub precejšnji prometni nevarnosti in razlitim motornim tekočinam, niso bili aktivirani. Zato je bila, do prihoda policistov, k usmerjanju prometa primorana kar ekipa Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik. K sreči so se reševalci pri tem, z nemalo truda in požrtvovalnosti, dobro izkazali, s svojim prisebnim ravnanjem pa preprečili, da ni prišlo do še kakšne hujše nesreče.

Skrivnost podrtja svetilke javne razsvetljave pri Coprnici so še isti večer razvozlali policisti, ki so ugotovili, da je svetilko podrl vinjen voznik, ki so ga kasneje, spečega v razbitem vozilu, izsledili na Lokah v Tuhinjski dolini.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so bili policisti včeraj, okoli 22:30 obveščeni, da je na kamniški obvoznici podrt drog javne razsvetljave, policisti pa so na kraju ugotovili, da je voznik trčil v drog, ki se je podrl na vozišče in s kraja odpeljal. Voznika osebnega vozila so, po obvestilu občana, nato izsledili v bližnjem kraju, kjer je v osebnem vozilu spal.

Tekom postopka s policisti pa se je izkazalo, da je bil voznik kar precej »alkoholno utrujen«, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da ima v svoji sapi 0,93 mg/l alkohola. K sreči se voznik v nesreči ni poškodoval, je pa s svojo nespametno vožnjo pod vplivom alkohola povzročil za nekaj tisoč evrov škode, tako na cestni infrastrukturi, kot tudi svojem osebnem vozilu.

Bržkone »decembrskega zaspanega veseljaka« danes kar precej boli glava, vendar ne le zaradi alkoholne utrujenosti, ampak tudi zaradi tega, ker so mu policisti izdali plačilni nalog in odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo podali še obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ko bo voznik poravnal vso škodo in globe, pa najbrž ne bo nič narobe, če spraska skupaj še nekaj evrov kako zahvalno mašo, in sicer iz hvaležnosti, da njegova nespametnost ni botrovala še čemu hujšemu.