Naslovnica / ŠPORT / Pogačarjeva je vesela močnih nasprotnic na uvodu sezone

Pogačarjeva je vesela močnih nasprotnic na uvodu sezone

V sredo, 23. septembra, bodo odbojkarice Calcit Volleyja v Zagrebu igrale prvo kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev v ligo prvakinj. Povratna tekma bo teden dni pozneje v Kamniku, še pred prvim obračunom v Zagrebu pa že v petek aktualne slovenske državne prvakinje v Šempetru v Savinjski dolini čaka uvodna tekma letošnjega jubilejnega tridesetega državnega prvenstva. Tekma proti v lanski sezoni tretjeuvrščeni ekipi državnega prvenstva se bo začela ob 18.30 v dvorani OŠ Šempeter. Tudi s prisotnostjo gledalcev.

Lanska sezona se je za Calcit Volley končala na najboljši možni način, z zmago v Mariboru proti Novi KBM Braniku, ki mu je zaradi predčasnega konca državnega prvenstva prinesla tudi naslov državnih prvakinj. »Že v zadnjo tekmo v Mariboru smo šle z glavami, da je to mogoče naša zadnja tekma v tej sezoni in lahko odloča o prvaku. Odigrale smo jo na najvišji možni ravni in prišle do tako želenega naslova. Ampak vseeno je malo grenkega priokusa, saj je čisto drugačno tisto vzdušje finalnih tekem in boja, ko veš, da gre za finale končnice. Pa tudi lovoriko bi bilo lepše prejeti po zmagi v dvorani,« se četrtega naslova Kamničank spominja Eva Pogačar, za katero je bila lanska sezona, ne samo zaradi koronavirusa, nekoliko nenavadna. Začela jo je v Filottranu, končala jo je v klubu, iz katerega je odšla v Italijo.

»Ker v Filottranu nisem prav veliko igrala, sem se zaradi želje po igranju januarja vrnila domov. Očitno še ravno pravi čas, da sem v Italiji ušla koronavirusu,« je v smehu pojasnila vrnitev domov nadarjena organizatorka igre, ki pa je v nekaj manj kot šestih mesecih vendarle pridobila določene izkušnje. »Čeprav nisem veliko igrala, sem vseeno vesela, da sem poskusila igrati v tujini, kajti te izkušnje ti nihče ne more vzeti. V Kamnik sem se vrnila z jasnimi cilji, zato sem toliko bolj vesela, da smo bile prve tako v državnem prvenstvu kot v srednjeevropski ligi. Škoda je le, da soigralkam ni uspelo ubraniti pokalnega naslova, vendar na zaključnem turnirju še nisem imela pravice nastopa.«

Vse to so zdaj le še spomini, kajti pred vrati je nova sezona, v kateri bo treba ubraniti dve lovoriki, tu je potem seveda še domači pokal, dodatna motivacija pa bodo kvalifikacije za uvrstitev v ligo prvakinj. Prva ovira na poti do najboljših evropskih ekip bo zagrebška Mladost.

»Res je, želimo osvojiti obe domači lovoriki, prav tako pa se želimo dokazovati na evropskih tleh. Že kar nekaj let se v srednjeevropski ligi srečujemo z Mladostjo, zato ekipo poznamo, vendar tudi one poznajo nas. Tekma v Zagrebu ne bo lahka in mislim, da bo odločala dnevna forma, predvsem pa zbranost ekipe,« se je Pogačarjeva v le nekaj stavkih dotaknila sredine tekme v Zagrebu. Z razlogom, kajti že v petek ji s soigralkami v Šempetru v Savinjski dolini ne bo lahko. Domača ekipa bo v novi sezoni močnejša za Katjo Mihalinec in Nino Kotnik, ki sta nekaj let igrali za Calcit Volley, iz ZDA pa se je vrnila odlična korektorica Nina Markovič.

»SIP Šempeter nikoli ni bil lahek nasprotnik, vedno je bilo treba v tekmo z njim vstopiti na vso moč. V letošnji sezoni bodo Šempetranke tudi z našima nekdanjima soigralkama in Markovičevo še močnejše, ker pa bo to prva tekma letošnje sezone, bo zagotovo na obeh straneh tudi nekaj nervoze. Veseli me, da imamo že takoj na začetku tako močne nasprotnice, saj v letošnjem pripravljalnem obdobju nismo imele možnosti odigrati prav veliko pripravljalnih tekem, zato bo to dobra preizkušnja pred Zagrebom,« opozarja nova kapetanka odbojkaric Calcit Volleyja.

»Vesela sem bila, ko mi je ekipa zaupala to vlogo. Seveda se počutim bolj odgovorno, vendar pa imam ob sebi veliko izkušenih igralk, ki mi lahko pomagajo, najbolj pomembno pa je, da kot ekipa vse skupaj napredujemo,« je z nogama čvrsto na zemlji dvajsetletna Pogačarjeva.

Ena od prednosti kamniške ekipe v boju za naslov državnih prvakinj bi lahko bila tudi v tem, da je ohranila jedro ekipe, odšli sta le že omenjeni Mihalinčeva in Kotnikova ter Tina Kaker, ob Zali Špoljarič in Naji Boisi pa so močnejše za najbolj učinkovito igralko lanskoletne srednjeevropske lige, Andjelko Radišković ter slovito italijansko odbojkarico Martino Guiggi.

»Zelo pomembno je, da je jedro ekipe ostalo, tako da z uigravanjem nimamo večjih težav, medtem ko Guiggijeva in Radiškovićeva raven naše igre lahko le še dvigneta. Že na treningih se lahko vidi, kako ekipa ob tako izkušenih igralkah napreduje. Mislim, da bo ena od naših prednosti v tem, da imamo veliko mladih igralk, ki smo željne napredovanja in tudi starejših, od katerih se lahko veliko naučimo. Verjetno smo z Novo KBM Branikom še vedno v manjši prednosti pred drugimi ekipami, toda kot rečeno je SIP Šempeter z vsemi okrepitvami veliko pridobil, vidim pa, da se je z dvema izkušenima igralkama okrepil tudi GEN-I Volley, tako da je pred nami zelo zanimiva sezona,« se tridesetega državnega prvenstva v odbojki veseli Eva Pogačar.

Calcit Volley