Naslovnica / NOVICE / Pogorela Gostilna Pod žičnico bo zgrajena na novo

Pogorela Gostilna Pod žičnico bo zgrajena na novo

Pogoreli gostinski objekt na spodnji postaji nihalke pod Veliko planino bodo podrli in zgradili na novo.

Objekt pri spodnji postaji nihalke, ki so ga konec januarja uničili ognjeni zublji, bo že v kratkem porušen, saj je družba Velika planina d.o.o., kot nam je povedal direktor Leon Keder, pred dnevi že vložila zaprosilo za izdajo gradbenega dovoljenja za rušitev objekta.

Pred tem je bilo potrebno izdelati rušitveni projekt in pridobiti vsa potrebna soglasja, saj gre za podoben postopek kot pri gradnji novega objekta.

Po besedah Leona Kedra je bila skupna odločitev vodstva družbe in Občne Kamnik kot lastnice, da se objekt zaradi obsežnih poškodb poruši in zgradi novega. Spričo tega bodo v prihodnjih dneh k sodelovanju za izdelavo idejnih zasnov novega objekta povabili več arhitektov oz. arhitekturnih birojev, nakar bodo izbrali najustreznejši idejni projekt.

Kdaj natanko se bo začela gradnja novega objekta je težko reči, saj bo, poleg zahtevane dokumentacije, potrebno zagotoviti tudi ustrezna sredstva. Investicija naj bi bila pokrita pretežno iz zavarovalnine in sredstev družbe, bržkone pa bo morala dobršen del sredstev zagotoviti tudi Občina Kamnik.

Kot pravi Leon Keder, gre za precej velik projekt, skupaj z lastnico Občino Kamnik, pa si želijo, da bi bil novi objekt čim bolj funkcionalen, ekonomičen in ustrezno umeščen v krajinsko arhitekturo, zato se bodo izgradnje novega objekta lotili resno in preudarno, kar pa bo zahtevalo več časa, kot bi trajalo, če bi projekt novogradnje izvedli brez temeljitega premisleka.

»Da pa nedelovanja gostilne in pridobitve ustrezne dokumentacije ne bi preveč vplivalo na poslovanje družbe,« pravi direktor, »smo v družbi posodobili obstoječe objekte zunanjega vrta, kjer bomo poleti lahko stregli pijačo in hrano.

X