Naslovnica / NOVICE / Pogosti preleti helikopterjev nad južnim delom Kamnika
Simbolična fotografija. Vir fotografije: policija.si

Pogosti preleti helikopterjev nad južnim delom Kamnika

V zadnji dneh se je več bralcev našega portala na nas obrnilo več bralk in bralcev portala z vprašanjem, če morda vemo, zakaj že cel teden, tako v jutranjih, kot tudi v večernih urah, policijski helikopter nizko preletava območje južnega dela Kamnika.

Ker so helikopterski preleti nad območjem Kamnika običajno povezani z reševanjem v gorah, le-teh pa v zadnjih dneh vendarle ni bilo, so pogosti oz. vsakodnevni preleti nekoliko vznemirili posamezne prebivalce, zato smo za pojasnilo vsakodnevnih helikopterskih preletih zaprosili Policijsko upravo Ljubljana.

Nataša Pučko, predstavnica za stike z medije PU Ljubljana, nam je sporočila, da se pogosti preleti policijskega helikopterja opravljajo z operativnim delom v povezavi z migracijskimi tokovi na meji.

Skrb in vznemirjenje zaradi pogostih preletov policijskega helikopterja je tako odveč, saj le-ta preko južnega Kamnika z Brnika leti proti vzhodni slovenski meji, ki je še vedno pod vsakodnevnim pritiskom beguncev in migrantov.

Pojasnila, zakaj helikopter naselja preletava tako nizko sicer nismo dobili, če bi ugibali, pa bi lahko nizko višina leta helikopterjev lahko pripisali taktičnim razlogom, saj si piloti s takšnim načinom leta najbrž prizadevajo, da čim dlje ostanejo izven zaznavnega dosega radarjev jugovzhodnih sosedov, ki pred časom niso bili prav nič navdušeni nad posnetki njihovega nočnega dovažanja in »naganjanja« migrantov prek zelene meje na slovensko stran.