Naslovnica / Črna kronika / Pogumne Tuhinjke so ubranile prihranke ter pregnale 70-letno tatico in njenega 53-letnega pajdaša

Pogumne Tuhinjke so ubranile prihranke ter pregnale 70-letno tatico in njenega 53-letnega pajdaša

V Šmartnem v Tuhinju so tri pogumne ženske iz hiše prepodile predrzno tatico, ji uspele odvzeti ukraden denar, s prisebnim ukrepanjem pa policistom pomagale pri izsleditvi tatice in njenega pomagača, s katerim sta že stara znanca policije.

Policisti so bili v četrtek, 1. aprila 2021, okoli 11. ure obveščeni, da je v Šmartnem v Tuhinju neznana ženska vstopila v stanovanjsko hišo in jo preiskala, pri čemer pa so jo zalotile tri stanovalke, ki se jim tovrsten obisk, kljub prvemu aprilu, ni zdel prav nič duhovit.

Še posebej, ker je 70-letna tatica hotela iz hiše zbežati skupaj z gotovino, ki jo je našla med brskanjem po hiši, vendar so se ji stanovalke korajžno zoperstavile ter ji med prerivanjem uspele denar odvzeti.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je osumljenki vseeno uspelo zbežati iz hiše, kjer je prisedla v osebno vozilo, v katerem jo je čakal njen tolovajski pajdaš, ki so mu oškodovanke poskušale preprečiti, da bi s kraja odpeljal, vendar jim je omenjeni 53-letni moški med begom tudi grozil, da naj se umaknejo.

Ker ni bilo vredno, da bi katera izmed pogumnih tuhinjskih oškodovank tvegala morebitne poškobe, sta se osumljenca uspela s kraja odpeljati, vendar ne prav daleč, saj si je ena izmed oškodovank zapomnila registrsko številko vozila, ki jo je sporočila policistom.

Policisti so vozilo z obema osumljencema kmalu uspeli izslediti na območju Trojan, kjer so 70-letni osumljenki in 53-letnemu osumljencu, obema iz območja Kočevja, odvzeli prostost ter ju v petek privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Oba osumljenca so policisti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, tako da bosta letošnje praznike, bržkone pa še dlje, zagotovo preživela v “socialni izolaciji” oz. za rešetkami, medtem ko bo imela trojica pogumnih žensk iz Šmartnega v Tuhinju praznike popestrene in polepšane, ne le z velikonočnimi dobrotami, ampak tudi s pripovedovanjem podrobnostih njihove prvoaprilske dogodivščine, ki se je, po zaslugi njihove odločnosti in prisebnosti, končala s prijetjem tolovajskega para.