Naslovnica / NOVICE / Pohvalno: Reševanje smetnjaka na Brezjah

Pohvalno: Reševanje smetnjaka na Brezjah

Kamniški smetarji se morajo nemalokrat, razen z rednim odvozom smeti, ubadati tudi s posledicami nespametnega vandalizma.

Pred dnevi je bralka našega portala Violeta Vozlič na gozdni oz. planinski poti pri Brezjah nad Kamnikom opazila, da je nekdo globoko v gozd oz. po bregu porinil veliko posodo za odpadke, v kateri so bile za nameček tudi smeti.

 

Ker se je po nekaj dneh nesrečni smetnjak še vedno nahajal sredi strmega brega, se je odločila, da pokliče na telefonsko številko Publicusovega operativnega centra v Suhadolah ter jih obvesti kje se nahaja prekucnjena posoda za odpadke, nakar je bila pri tem prijetno presenečena nad njihovim zelo hitrim, domala takojšnjim odzivom.

S Publicusa so jo namreč, ne le poklicali, ampak prosili tudi za pomoč, da jim pokaže kje točno se izgubljeni smetnjak nahaja. Na njihovo prošnjo se je z veseljem odzvala in že naslednji dan oz. včeraj zgodaj zjutraj, sta se na njenem domu zglasila Publicusova smetarja, ki sta se potem, ko jima je gospa Violeta pokazala kam se je zakotalil smetnjak, pošteno namučila, da sta pobrala raztresene smeti in smetnjak spravila nazaj na njegovo mesto.

 

Po besedah gospe Violete Vozlič je bilo delo res vse prej enostavno, zato nas je prosila, če lahko, tako Publicus za hiter odziv, predvsem pa uslužbenca Alijo Nurića in Mirsada Ćizmića, ki sta opravila težaško delo, tudi javno pohvalimo.

Zatorej hvala Publicusu in njihovima uslužbencema Aliji Nuriću in Mirsadu Ćizmiću ter seveda tudi gospe Violeti Vozlič, da so s skupnimi močmi, v predvelikonočnem času poskrbeli tudi za lepše okolje in odpravo posledic vandalizma, za kar si zagotovo zaslužijo vse pohvale.

Fotografije: Violeta Vozlič