Naslovnica / NOVICE / Pohvalno: Zdravstvena inšpektorica je pohvalila kamniško mestno kopališče
Foto: Matic Maček

Pohvalno: Zdravstvena inšpektorica je pohvalila kamniško mestno kopališče

Kamniško mestno kopališče, ki v teh dneh nudi prav prijetno osvežitev, sta danes nenapovedano obiskali kar dve inšpekciji, in sicer inšpekcija Zdravstvenega inšpektorata ter inšpekcija Inšpektorata za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Kot so nam sporočili z Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, je pregled obeh inšpekcij pokazal, da so kopalne vode higiensko več kot ustrezne, primerno pa je poskrbljeno tudi za varnost kopalcev. Upravljalci kamniškega bazena pa so se, razen pozitivnih ugotovitev, srčno razveselili tudi komentarja zdravstvene inšpektorice, ki je ob odhodu dejala, da je kamniško kopališče eno najlepših, najbolj urejenih in najbolje vzdrževanih kopališč v Sloveniji.

Zato si upravljalci in vzdrževalci kamniškega bazena za dobro delo zagotovo zaslužijo vse pohvale.

Nekaj podatkov o kamniškem bazenu

Voda v letno kopališče Kamnik prihaja iz lastnega, zelo čistega izvira, kar dokazujejo tudi vsakoletni pregledi vode, ki je tako čista, da bi jo bila, kot pravijo upravljalci bazena, uporabna ne le za kopanje, ampak tudi za polnjenje. Bazenski sistem vodo nato še nato primerno dezinficira ter ogreje na prijetnih 25 stopinj Celzija. Kopališče je med tednom odprto od 10. do 18. ure, med vikendi pa do 20. ure.

Obvestilo o letnih vstopnicah

Z Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik sporočajo, da so letne vstopnice za tiste, ki so te kupili pred petkom, 9. junija 2017, že na voljo na kamniškem bazenu Pod Skalco. Vstopnice občanke in občani lahko prevzamejo z ustreznim dokazilom. Trenutno je na voljo približno 300 takih vstopnic, drugih 500 pa je še v izdelavi in bodo dostopne najkasneje do sobote, 15. julija 2017. Do takrat lahko brez težav vstopate na bazen z ustreznim dokumentom (račun, obrazec, ki smo vam ga skopirali), v primeru, da kaj od tega pozabite, pa tudi z osebnim dokumentom.

Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik se soočajo z velikimi težavami, saj kupci vstopnic po navadi s seboj ne prinesejo slike, ali pa le-te še niso dostavili, zato prosijo vse občanke in občane, ki si želijo imeti letne vstopnice, da slike prinesejo s seboj.