Naslovnica / Napovedi in obvestila / Poletje Pod gradom

Poletje Pod gradom

Poletje Pod gradom je skupno ime za cikel koncertov, ki se bodo med 30.5. in 12.9. zgodili v Bistroju Pod gradom v Kamniku. Koncerti bodo na sporedu ob koncu tedna, v petek ali soboto, vedno ob 21.00.

Izbrane glasbene skupine pokrivajo širok spekter najrazličnejših glasbenih zvrsti, poudariti pa je treba, da gre večinoma za vrhunske glasbene izvajalce, tako akademske glasbenike kot glasbenike, ki osvajajo preprosta ljudska srca.

Sobota, 30.maj 2015

BLUESTEAM

bluesteam

Skupino sestavljajo kitarist in pevec folk rock skupine Hiša Andrej Guček ter bobnar Iztok Pepelnjak, basist Simon Jurečič, ki prihaja iz mariborske popjazz zasedbe Supersoniq, kranjski bobnar Iztok Repovž pa je znan iz mnogih slovenskih blues, jazz in rock zasedb.

Repertoar BLUESTEAM sestavljajo priredbe blues in boogie klasik (Memphis Slim, B.B. King, Robben Ford, Lynyrd Skynrd, Stevie Ray Vaughan, Muddy Waters, …), tu pa tam pa se vmes prikrade tudi kakšno presenečenje. Skupina narejena za užitek v bluesu.

Bend je bil ustanovljen konec leta 2003 kot stranski projekt Andreja Gučka na kitari in vokalu (Hiša) in Jureta Torija na klaviaturah (Orlek, Tori trio). K sodelovanju sta povabila bobnarja Miho Koritnika in basista Simona Jurečiča. Že spomladi 2004 je bobnarja zamenjal Iztok Pepelnjak (tudi Hiša), ki je ostal član vse od tedaj. Leto kasneje je skupino zapustil Jure Tori in se posvetil lastnim avtorskim projektom. Od tedaj je skupina večino časa igrala kot trio, občasno pa se ji je pridružil tudi orgličar Robert Ivačič. Približno leto dni je skupina nastopala z violinistom in skladateljem Milošem Simićem, ki je na violino igral vokalne linije. Od začetka 2014 igra bobne Iztok Repovž, znan iz mnogih slovenskih blues, jazz in rock zasedb.

Sobota, 6.junij 2015

KITARSKI DUO PETRIC-SHRESTHA

petric-ravi

Ravi in Miha kažeta zelo širok glasbeni spekter v raznolikosti ritmov ter melosov, spojitve glasbenih žanrov in glasbenega znanja vse od Andaluzije, Kube, Brazilije, Indije pa do Balkana. Kitarski duo Petric-Shrestha sestavljata dva izvrstna glasbenika in kitarska virtuoza, ki sta vsak svoje glasbene smernice združila v enovrstno fuzijo etna-klasike-flamenka-jazza z lastnim izrazom. Čutiti je tudi vpliv velikih jazzovskih ikon kot sta Chick Corea in John Mclaughlin pa tudi velemojstra kitare Paca de Lucie.

Ob svojevrstnih aranžmajih skladb (klasičnih predvsem španskih in katalonskih skladateljev) kot tudi izvrstnih avtorskih skladbah ne bo manjkalo ne nežnih intimnih tonov kot tudi virtuoznosti ne.

Ravi Shrestha je akademski glasbenik; po opravljenem magisteriju v nemškem Karlsruhe pa se je izpopolnjeval v flamenku v Barceloni. Poleg klasične kitare se njegov spekter glasbe širi tudi na argentinski tango ter blues, katerih elemente vnaša v klasiko in v lastne kompozicije. Je član zasedb Trio Marakle in tango kvinteta Astorpia.

Miha Petric je znan virtuozni kitarist in ustanovitelj skupine Moonlight Sky, katera izvaja fuzijo balkanskih ritmov, jazza in progresivnega rocka. Sodeloval pa je tudi s skupinami “Gal in Galeristi”, “Brizani Project”, “Cork Screw”, “Aritmija”,…. Piše tudi glasbo za gledališče predvsem pa ustvarja svojo glasbo, ki je široka mešanica različnih stilov.

Sobota, 13.junij 2015

BENEŠKI FANTJE

beneski fantje

Beneški fantje smo najstarejši ansambel narodne-etno in narodno zabavne glasbe v Sloveniji, saj neprekinjeno delujemo že 63 let!

Naše pesmi so poznane doma in v tujini. Najbolj znane so Rudeči cvet( ki je bila 3. naj viža prejšnjega stoletja in je ponarodela), podobno je s pesmijo Zvezde žarijo, kateri sledijo Cikorja an kafe, Lunca Beneška, S kitaro po svetu in še mnogo drugih pesmi, ki jih ljudje dobro poznajo. Zasedba je po sestavi že od začetka enaka( 2 pevca, harmonika, kitara in bas). Res pa je, da smo se člani zamenjali, saj smo drug za drugim skozi čas zamenjali svojega predhodnika, ki je bodisi umrl, ali pa zaradi starosti aktivno ne nastopa. Sam imam pooblastilo za nadaljevanje tradicije in vodenje ansambla Beneški fantje od žal že pokojne pevske legende in ustanovitelja ansambla Egidija Bucovaza, ki je želel, da beneško glasbo še naprej gojimo.

Našo glasbo izvajamo na svoj znani način. Gre namreč zato, da pesmi izvajamo na koncertu malo hitreje, (razen tistih pesmi, katere je treba igrati počasi in nežno) zaradi sproščenega vzdušja, da lahko publika sodeluje z nami.

V programu predstavimo pesmi skozi zgodovino ansambla, od najstarejših do novih in celo premiernih pesmi, saj še vedno ustvarjamo nove pesmi v našem prepoznavnem stilu. Ko govorim o stilu, mislim predvsem na zvok harmonike, petje v beneškem narečju, značilen stil igranja ritem kitare in svojstvene fraze bas kitare, kar daje pomen in prepoznavnost naše glasbe.