Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Bivši zaposleni ni vrnil telefona, hči pa je žalila očeta
Simbolična fotografija.

Policijska kronika: Bivši zaposleni ni vrnil telefona, hči pa je žalila očeta

Kamniški policisti imajo za seboj še en pester teden, saj niso posredovali zgolj na območju občin Kamnik in Komenda, ampak so bili na pomoč poklicani tudi v sosednje občine.

Kronika PP Kamnik (od 23. do 29. 9. 2019)

BIVŠI ZAPOSLENI NI VRNIL TELEFONA
23.09.2019 – Na policijski postaji v Kamniku se je zglasil občan in prijavil kaznivo dejanje zatajitve, ker bivši  zaposleni v podjetju, po prekinitvi delovnega razmerja, ni vrnil službenega telefona, s čemer je oškodoval podjetje. Sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI
23.09.2019 – Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča z udeležbo treh vozil, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje povzročitelja prometne nesreče. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu

 GOLJUFIJA S KRIPTOVALUTAMI
23.09.2019 – Občanka se je zglasila na policijski postaji in prijavila goljufijo na internetu. Policisti so z zbranimi obvestili ugotovili, da je neznani storilec oškodovanki lažnivo prikazoval, da bo njeno vlaganje denarja v podjetje KontoFX, prineslo visoke donose. Na ta način je oškodovanko zavedel, da je v podjetje za trgovanje s kripto valutami vložila veliko vsoto denarja, katero je tudi izgubila.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA
24.09.2019 – V Bistričici se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V LOKALU GA JE UDARIL PO GLAVI
24.09.2019 – Policisti intervenirali v lokalu, kjer je neznani storilec kršil  javni red in mir s tem, da je v predel glave udaril prijavitelja in s kraja odšel. Sledi zbiranje obvestil v zvezi izsleditve neznanca in ustrezen ukrep zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

 TATVINA V TRGOVINI SPAR
25.09.2019 – V trgovini Spar sta dva neznanca izvršila tatvino dveh Garmin naprav. Policisti so v trgovini zasegli posnetke varnostnih kamer. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA VLEČNE KLJUKE
26.09.2019 – V Komendi je neznani storilec iz parkiranega vozila odtujil originalno vlečno kljuko in  oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

HČI JE ŽALILA OČETA
26.09.2019 –
Policisti so posredovali pri družinskem sporu v Mostah, kjer je hčerka kršila javni red in mir s tem, da je očeta verbalno žalila, na njega vpila in govorila neprimerne besede. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

POSKUS VLOMA V VOZILO
27.09.2019 – Policisti so na makadamskem parkirišču v Kamniški Bistrici obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

SPRLA STA SE ZARADI DENARJA
27.09.2019 – Kamniški policisti so intervenirali na območju Medvod, kjer je sta se zaradi denarja sprla izven zakonska partnerja, pri čemer je kršitelj žalil in poniževal svojo partnerico. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

VLOM V HIŠO V KOMENDI
27.09.2019 – Neznani storilec je, med 17.00 in 20.20 uro, na Klancu pri Komendi vlomil skozi okno kleti stanovanjske hiše in iz notranjosti odtujil denar. Policisti so opravili ogled kraja dejanja. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POŠKODOVANJE STEKLA NA VOZILU
27.09.2019 – Neznani storilec je pristopil do parkiranega vozila v Utiku pri šoli in razbil steklo na vratih prtljažnika, vendar iz vozila ni ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

TATVINA ORODJA IZ TOVORNEGA VOZILA
29.09.2019 – V Komendi so neznanci prerezali cerado tovornega vozila last podjetja P.O.G. d.o.o. in vstopili v notranjost tovornega dela ter odtujili kovček z orodjem v katerem sta bila dva vijačnika in udarno kladivo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.