Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Brez maske v »šoping«, razgrajanje na testiranju in sprti sosedje

Policijska kronika: Brez maske v »šoping«, razgrajanje na testiranju in sprti sosedje

Zadnji teden najkrajšega meseca v letu so policisti, med drugim, obravnavali vrsto tatvin in vlomov, poškodovanje hišk na tržnici v Komendi ter mirili sprte sosede, oglobili nakupovalca brez mask, s plačilnim nalogom pa so pomirili tudi sitnega občana, ki je razgrajal v vrsti za brezplačno testiranje.

Kronika PP Kamnik (od 22. do 28. 2. 2021)

TATVINA OLJNE OGREVALNE NAPRAVE V SNOVIKU
22.2.2021 – V Termah Snovik je neznanec iz šotora odtujil oljno ogrevalno napravo, s čemer je tamkajšnjemu turističnemu društvu povzročil materialno škodo. Kje in kako se namerava tatinski neznanec greti, zaenkrat še ni znano, mu bo pa zagotovo vroče, ko ga bodo izsledili policisti, ki bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na  okrožno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE HIŠK NA TRŽNICI V KOMENDI
22.2.2021 – Neznanec je v Komendi na tržnici poškodoval vrata na leseni hišici in žlebove na štirih hišicah. Kaj je objestnež pridobil sicer ni znano, bo pa zoper  njega podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POVOŽENJE PSA V STRANJAH
22.2.2021 – V Zgornjih Stranjah je voznica trčila v psa, ki je ušel lastniku. V nesreči je bil pes poškodovan, škodo pa je povzročil tudi na vozilu. Lastniku psa bo izdan plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

IZGUBA MOBILNEGA TELEFONA
23.2.2021 – Občanka se je zglasila in povedala, da je 22.2.2021 na parkirišču trgovine Eurospin izgubila mobilni telefon znamke IPhone 6, belo zlate barve s prozornim ovitkom. Ker se »pošteni najditelj« telefona še ni javil, policisti obravnavajo kaznivo dejanje zatajitve. Občana/ko, ki je mobilni telefon našel oz. našla naprošamo, da telefon prinese na policijsko postajo Kamnik.

VOZNICA JE »SHODILA«
23.2.2021 – Policisti so imeli v postopku voznico osebnega vozila, za katero so ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola. Ker vožnja »pod gasom« ni dovoljena, so ji policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

 TATVINA ORODJA V MEKINJAH
24.2.2021 – Neznanec je iz odklenjene delavnice v Mekinjah, bržkone z namenom, da se nemudoma loti poštenega dela, ukradel ročno orodje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POZIV OBČANOM

Občane pozivamo, da poskrbijo za svoje premoženje, saj lahko s svojimi samozaščitnimi ukrepi veliko storijo, da do takšnih dejanj ne pride, zaklepajo svoje hiše delavnice in vredne predmete ne puščajo na vidnih mestih. V primeru, da opazijo sumljive osebe in vozila v bližini stanovanjskih objektov, pa naj to sporočilo Policiji.
PP Kamnik

 POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V KOMENDI
24.2.2021 – Neznanec je z orodjem na vzvod poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo v Komendi, vendar v notranjost ni prišel in je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

 ZASEG PREPOVEDANE SNOVI V MOSTAH
24.2.2021 – Policist je v Mostah kršitelju zasegel aluminijasti zavitek z vršički neznane zelene posušene snovi, rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Zasežene »začimbe« bodo poslane v analizo, po kateri bo zoper kršitelja, če se izkaže, da si življenje začinja s prepovedanimi snovmi, uveden hitri postopek.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V SUPERNOVI
25.2.2021 – Neznani voznik je na parkirnem prostoru v Supernovi trčil v parkirano vozilo, ga poškodoval in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil podatke. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek.

KRŠITEV PO ZAKONU O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
25.2.2021 – Policistki sta bili obveščeni, da je v trgovino Arkadia vstopil par, ki ni uporabljal zaščitnih mask in ni upošteval navodil varnostnika, ki ju je  opozoril, da naj, v kolikor ne želita nadeti mask, zapustita varovano območje trgovine in ju do prihoda policistk zadržal na vhodu. Obema kršiteljema, ki sta se na »šoping« podala brez mask, je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o nalezljivih boleznih.

NA TESTIRANJU SE JE GRDO VEDEL
26.2.2021 – Policisti so pri Domu kulture Kamnik, kjer se izvaja brezplačno množično testiranje, obravnavali občana, ki se je nedostojno vedel do reditelja, ki je usmerjal promet. Živčni in zoprni občan rediteljevih navodil ni upošteval, zaradi česar so ga policisti »testirali« s plačilnim nalogom po zakonu o javnem redu in miru.

PADEC KOLESARJA
26.2.2021 – Na Ljubljanski cesti v Domžalah je prišlo do prometne nesreče oz. padca kolesarja. Po zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da se je kolesar peljal  po Ljubljanski cesti po kolesarski stezi in zaradi vožnje preblizu desnega roba zapeljal na robnik, pri tem pa padel po vozišču ter se lažje telesno poškodoval. Kolesarju bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

SPOR MED SOSEDI V KOMENDI
27.2.2021 – Policisti so posredovali v Komendi, kjer je prišlo do sporo med sosedi. Pri tem so se sosedje med seboj prepirali in nedostojno vedli, policisti pa so kršitelje pomirili s plačilnimi nalogi.

VLOM V DELAVNICO V ŠMARCI
28.2.2021 – Policisti so v Šmarci obravnavali vlom v delavnico, na kateri je neznani storilec odstranil ključavnico obešanko, vlomil v delavnico in iz katere je odtujil  več kosov ročnega orodja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.