Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Družinski nasilnež z orožjem in drogo
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Družinski nasilnež z orožjem in drogo

Kamniški policisti so v minulem tednu, poleg vseh ostalih zadev, v Nevljah obravnavali oboroženega družinskega nasilneža, v Stahovici pa nasilno bivšo partnerico. So pa policisti zabeležili tudi telefonsko nadlegovanje starejših občanov.

Kronika PP Kamnik (od 9. do 15. 4. 2018)

PRIJAVA DRUŽINSKEGA NASILJA
9.4.2018 – Policijska postaja Kamnik je sprejela prijavo o družinskem nasilju na območju Nevelj, pri čemer je naznaniteljica povedala, da ji je mož grozil tudi z orožjem, zaradi česar je bila v nadaljevanju postopka pridobljena Odredba za hišno preiskavo, pri kateri so policisti osumljencu zasegli orožje in našli več rastlin za katero obstaja utemeljen sum, da gre za prepovedano drogo.

VLOM V MLEKOMAT
10.4.2018 – Policisti so bili obveščeni o sumljivem hrupu na Ljubljanski cesti v Kamniku, ob prihodu na kraj pa je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec oz. so neznani storilci vlomili v mlekomat tako da so odtrgali vrata s kaseto, v kateri je bil denar ter vse skupaj odnesli. Vrata so bila naslednji dan najdena, vendar pa denarja ni bilo več in policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o storilcih.

PROMETA NASREČA NA STELETOVI ULICI
11.4.2018 – Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči na Steletovi, kjer so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je voznica zapeljala preblizu desnemu robu vozišča in s svojim vozilom trčila v pri parkirana vozila in jih poškodovala. Na kraju ji je bil izdan plačilni nalog zaradi povzročitve prometne nesreče.

POGREŠANA OSEBA
11.4.2018 –
Policisti so bili napoteni na Veliki hrib, kjer so zbrali podatke o pogrešani polnoletni osebi, za katero so starši dejali da se jim že nekaj časa ne oglaša in ne vedo kje naj bi se nahajala. Z zbiranjem obvestil in pregledu določenih lokacij na območju, je bila oseba izsledena v gostinskem lokalu na območju Šmarce.

BIVŠA GA JE NAPADLA
11.4.2018 –
Na policijski postaji se je zglasil moški, ki je povedal, da ga je doma, v Stahovici, napadla bivša izven zakonska partnerica, katera ga je žalila in udarila zaradi česar ji bo v nadaljevanju izdan plačilni nalog, v kolikor pa bo ugotovljeno, da je tudi naznanitelj kršil javni red in mir, bo tudi ta prejel plačilni nalog.

POSKUS ODTUJITVE VOZILA
12.4.2018 –
Na območju Kamnika je neznani storilec preko noči poskušal odtujiti osebni avtomobil znamke Audi A3, saj je razbil steklo vozila in nato v notranjosti izruval ključavnico za vžig, vendar mu vozila ni uspelo zagnati in odpeljati oz. odtujiti.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI V KAMNIKU
13.4.2018 – V bližini bencinskega servisa Petrol na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče zaradi izsiljevanja prednosti, ko je voznik z vozilom z neprednostne ceste zapeljal na prednostno, Ljubljansko cesto in pri tem izsilil prednost pravilno vozečemu, zaradi česar je prišlo do trčenja. Tudi v tem primeru je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi povzročitve prometne nesreče.

NADLEGOVANJE STAREJŠIH OBČANOV S TELEFONSKIMI KLICI
13.4.2018 –
Policisti smo bili obveščeni, da naj bi neznane osebe, s telefonskimi klici nadlegovale starejše občane in jih poskušale zavesti, da so zaposleni v davčni upravi in da so klicane osebe dolžne. Policisti pozivajo občane da ne nasedajo na takšne in podobne klice, ter naj ne spuščajo takšnih oseb ob morebitnih obiskih v svoje domove.

ZASEG SNOVI ZA KATERO SE SUMI, DA JE PREPOVEDANA DROGA
13.4.2018 –
Policisti so imeli v nočnem času na območju Šmarce v postopku več mlajših oseb, zaradi suma da ima ena izmed teh pri sebi prepovedane substance pa so v okviru policijskih pooblastil, policisti tej osebi zasegli neznano rjavkasto snov rastlinskega izvora, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Snov bo poslana na analizo, po prejemu rezultata pa bodo kršitelju izdana Odločba.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V TUNJICAH
14.4.2018 –
Policisti so na območju Tunjic obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil eden od udeležencev lažje telesno poškodovan. Ugotovljeno je bilo da sta trčila voznik osebnega avtomobila in voznik mopeda, pri čemer se je slednji tudi telesno poškodoval. Povzročitelj nesreče je prejel plačilni nalog zaradi povzročitve nesreče, drugi udeleženec pa zaradi tega ker ni imel registriranega vozila.