Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Gole fotografije, spletne goljufije in prometne nesreče

Policijska kronika: Gole fotografije, spletne goljufije in prometne nesreče

Policisti iščejo neznanega storilca, ki je na spletu objavil gole fotografije občanke, spletni goljufi so znova opetnajstili nekaj občanov, minuli teden pa so zaznamovale tudi številne prometne nesreče.

Kronika PP Kamnik (od 13. do 18. 11. 2023)

POVOŽENJE DIVJADI
13.11.2023 – V bližini Šmartnega v Tuhinju je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker je šlo za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, udeleženec pa je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZLORABA OSEBNIH PODATKOV
13.11.2023 – Občanka se je zglasila na policijski postaji in prijavila kaznivo dejanje zloraba osebnih podatkov. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v neugotovljenem času do 4. 11. 2023, brez osebne privolitve oškodovanke, na svetovnem medmrežju, javno objavil njene gole fotografije in s tem huje prizadel njeno zasebnost. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na sodišče.

PROMETNA NESREČA NA TRDINOVI
13.11.2023 – Na Trdinovi ulici je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, obenem pa sta se sama uspela dogovoriti tudi glede krivde, jima je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

SPLETNA GOLJUFIJA
14.11.2023 – Na kamniško policijsko postajo je prišel občan in prijavil goljufijo. Ugotovljeno je bilo, da je občan prodajal izdelek, ki ga je objavil Market place aplikacije Facebook. Neznanka ga je kontaktirala in dogovorila sta se, da bo ona preko DPD-ja prevzela izdelek. Prijavitelj je od (domnevno) DPD-ja dobil elektronsko sporočilo, v katerega je vtipkal številko svoje bančne kartice, nakar so mu, domala v istem trenutku, s kartice odtegnili 150,00 eur. Sledijo zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA V ŽEJAH
14.11.2023 – V industrijski coni Žeje sta bila v prometni nesreči udeležena voznika tovornih vozil, vendar je bilo na kraju ugotovljeno, da je do nesreče prišlo na zasebni površini, tako da so policisti o dogodku naredili zgolj uradni zaznamek.

PROMETNA NESREČA NA ULICI MATIJE BLEJCA
14.11.2023 – Policisti so na Ulici Matije Blejca obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika, ki je trčil v vozilo, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v kolikor bo voznik izsleden, pa bo za svoje dejanje poplačan s plačilnim nalogom.

PROMETNA NESREČA NA NOVEM TRGU
15.11.2023 – Na Novem Trgu je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu, jima je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
15.11.2023 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku voznika, ki je svoje vozilo vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
16.11.2023 – Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju jima je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA V PODGORJU
16.11.2023 – Policisti so v Podgorju obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice. Le-ta je namreč zapeljala na prednostno cesto in izsilila prednost vozniku, s čemer je povzročila nesrečo. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA V KOŠIŠAH
17.11.2023 – V Košišah je prišlo do prometne nesreče, ki jo je, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, povzročil voznik tovornega vozila. Med vožnjo ga je namreč zaneslo na nasprotni vozni pas, po katerem je pravilno pripeljal voznik osebnega vozila. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PONAREJEN BANKOVEC
17.11.2023 – Policiste so z banke obvestili o ponarejenem bankovcu, ki ga je fizična oseba prinesla tekom pologa denarja. Bančna uslužbenka je bankovec za 50 eurov, zaradi suma, da je ponarejen, izločila. Bankovec je bil zasežen in poslan v ekspertizo, po kateri sledi kazenska ovadba

ŠE ENA SPLETNA GOLJUFIJA
17.11.2023 – Na policijski postaji je občan prijavil spletno bančno goljufijo ter policistom povedal, da je na prek Facebooka prodajal izdelek, pri čemer ga je neznana oseba zavedla, in sicer na način, da je s kliki in preusmeritvami, v obrazec vpisal podatke svojega bančnega računa in dostopno kodo. S tem je neznanim storilcem omogočil, da so izvedli bančno transakcijo na račun v Angliji ter ga olajšali za 9.878 evrov. Policisti bodo goljufe poskušali izslediti.

VINJEN VOZNIK SKIROJA
18.11.2023 – Policisti so na Usnjarski ulici obravnavali prometno nesrečo v katero je bil vpleten voznik skiroja. Le-ta je, pod vplivom alkohola, vozil skiro ter, zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil kontrolo nad skirojem in se z njim zaletel v steno ob desnem robu vozišča. Policisti mu bodo napisali plačilni nalog.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve