Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Goljufivi spletni ženin, bosanski ilegalec in vozniki samouki

Policijska kronika: Goljufivi spletni ženin, bosanski ilegalec in vozniki samouki

Policisti so minuli teden obravnavali kar nekaj voznikov, ki so se o vožnji in cestno prometnih predpisih očitno izobraževali zgolj na daljavo, za nameček je bilo nekaj med njimi dodobra razkuženih, njihovemu svetlemu zgledu pa je sledil tudi mladoletnik, ki je na Šolski ulici povzročil nesrečo.

Kronika PP Kamnik (od 23. do 27. 8. 2021)

DENAR JE LEŽAL NA CESTI
23.8.2021 – Občanka je na policijsko postajo prinesla denar, ki ga je našla na cesti v Domžalah, in sicer na Kopališki ulici v bližini teniških igrišč. Policisti občana oziroma občanko, ki je najden denar izgubil/a naprošajo, da se zglasi na policijski postaji Kamnik in denar prevzame.

PROMETNA NESREČA V MENŠGU
23.8.2021 – V Mengšu se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri so udeleženci izpolnjevali vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POLICIJSKO PRIDRŽANJE PIJANEGA IN NESRAMNEGA VOZNIKA
23.8.2021 – Policisti so v večernem času obravnavali prometno nesrečo, katere povzročitelj je bil močno pod vplivom alkohola. Kot dezinfekcijski robček z alkoholom prepojeni povzročitelj nesreče pa ni bil zgolj dodobra razkužen, ampak tudi nadvse korajžen in nesramen. Tekom postopka je namreč vpil na policiste in jih žalil z neprimernimi besedami, ob katerih bi nežnejše duše utegnile močno zardeti. Ker se nesramni alkoholiziranec ni hotel pomiriti, prav tako pa ni upošteval policijskih ukazov, so ga možje postave dali na hladno oz. ga pridržali do iztreznitve, proti njemu pa uvedli prekrškovni postopek.

ALKOHOLIZIRAN SAMOUK NA VOŽNJI
24.8.2021 – Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila za katerega se je izkazalo, da ga vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, za nameček pa še pod vplivom alkohola. Ker tovrstno početje ni dovoljeno, mu je bilo vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo, zoper voznika samouka, ki mu ne bo moč vzeti vozniškega dovoljenja, pa bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA
25.8.2021 – V naselju Volčji Potok je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil 22-letni voznik. 22-letnik je namreč izsilil prednost in trčil vozilo na prednostni cesti, zaradi česar bo moral poravnati izrečeno globo, medtem ko so pridobljene nove vozniške izkušnje bržkone neprecenljive.

POSKUS VLOMA V VOZILO
26.8.2021 – Neznani storilec je v industrijski coni Žeje skozi voznikova vrata poskušal vlomiti v vozilo, vendar ga je naporno opravilo očitno upehalo, saj je od dejanja odstopil. Kljub temu je povzročil nekaj škode na vozilu, policisti pa ga bodo poskušali izslediti in poslati na fitnes za rešetkami.

GOLJUFIVI SPLETNI ŽENIN
26.8.2021 – Pred dvema letoma je občanka, preko družbenega omrežja Facebook, spoznala neznanega moškega, ki jo je na goljufivi način prepričal, da mu je na bančni račun v Italiji nakazala večjo vsoto denarja. Kaj ji je neznanec obljubljal ni znano, predvidevamo pa, da zvesto srce in delovno ročico. Policisti bodo o dogodku obvestili pristojno sodišče, da bi mu na goljufivo delovno ročico uspeli natakniti tudi lisice, pa je najbrž bolj malo verjetno.

BOSANSKI ILEGALEC
27.8.2021 – Policiste je Finančni urad Ljubljana obvestil o nadzoru in kontroli gradbišča, tekom katerega je bil na gradbišču zaloten tudi državljan Bosne in Hercegovine, ki je nezakonito prebival v Republiki Sloveniji, obenem pa na omenjenem gradbišču opravljal tudi delo na črno. Nezakonitemu migrantu je bila izdana odločba o vrnitvi v njegovo matično državo, kakšna sankcija je bila naložena njegovemu delodajalcu, pa policisti ne poročajo.

GLASNA GLASBA V GODIČU
27.8.2021 – Policisti so bili obveščeni o preglasni glasbi v Godiču ter posledičnem motenju nočnega miru in počitka. Na kraju so kršitev javnega reda in miru zaznali tudi policisti, ki so organizatorki zasebne zabave izdali plačilni nalog.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
28.8.2021 – Policisti so imeli na območju Perovega v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, le-to pa je bilo, skupaj z obdolžilnim predlogom, poslano na Okrajno sodišče, kjer bodo o njegovi nadaljnji usodi tehtali na sodniški tehtnici.

TATVINA TELEFONOV V LJUBLJANI
28.8.2021 – Neznani storilec je v Ljubljani na Pogačarjevem trgu, izkoristil nepazljivost občanke in izvršil tatvino dveh mobilnih telefonov, nato pa jo pobrisal v neznano. Kamniški policisti bodo kaznivo dejanje neznanega telefonista odstopili v obravnavo pristojni policijski postaji.

MLADOLETNIK POVZROČIL NESREČO
28.8.2021 – V počastitev skorajšnjega začetka šolskega leta je na Šolski ulici v Kamniku prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh vozil, ki jo je, zaradi neprilagojene hitrosti, pri zavijanju na Šolsko ulico povzročil mladoletni voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti so vozilo mladoletnemu vozniku vozilo zasegli, zoper mladoletnika, ki je avtošolo najbrž obiskoval zgolj na daljavo, pa podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve