Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Kraja bazena, sidolska petelina in vlom v gasilski dom

Policijska kronika: Kraja bazena, sidolska petelina in vlom v gasilski dom

Neznani tolovaj se bo namakal v ukradenem masažnem bazenu, lažni »telekomovci« so se »okitili« v Bistričici, v Sidolu sta si v lase skočila soseda, gasilce z Gozda je obiskal vlomilec, na Kamniškem pa imamo očitno cel kup nerodnih in strahopetnih voznikov.

Kronika PP Kamnik (od 11. do 18. 4. 2022)

SPOR BIVŠIH PARTNERJEV
11.4.2022 – Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, do katerega je prišlo zaradi spora bivših partnerjev. Le-ta sta se namreč med seboj verbalno sporekla, zavoljo preglasnega opletanja z jezikom, pa so policisti kršitelju izdali plačilni nalog.

NERODNI IN STRAHOPETNI
11.4.2022 – Na parkirišču na Novem trgu je prišlo do prometne nesreče s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika, s katerim je neznana šoferska neroda trčila v parkirano vozilo. Parkirni velemojster je po trčenju pobegnil s kraja nesreče, ne da bi oškodovancu pustil svoje podatke. Policisti zbirajo obvestila za izsleditev povzročitelja nesreče, obenem pa naprošajo morebitne priče, da se obrnejo na Policijsko postajo Kamnik.

DRZNA TATVINA NA OBMOČJU BISTRIČICE
11.4.2022 – Na območju Bistričice so neznani storilci, pod pretvezo, da so delavci Telekoma, uspeli naplahtati oškodovanko ter ji iz hiše odtujili več kosov nakita, nato pa jo jadrno pocvirnali v neznano. Policisti bodo lažne in tatinske »telekomovce« poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

ŽALITVE PO TELEFONU
11.4.2022 – Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, ki jo je po telefonu zagrešil zoprni občan. Le-ta je namreč poklical v Zdravstveni dom Kamnik in žalil tamkajšnje zdravstveno osebje. Sicer nam ni povsem jasno, kako neki mu je uspelo dobiti prosto linijo, ampak zdaj vsaj vemo zakaj so telefonske povezave z zdravstvenim domom preobremenjene.

TATVINA MOTORNIH ŽAG V KOMENDI
11.4.2022 – Policisti so v Komendi obravnavali tatvino štirih motornih žag, ki jih je neznani storilec ponoči ukradel iz šotora na prireditvenem prostoru. Neznanega »žagarja« bodo policisti poskušali izslediti ter ga predati v »nadaljnjo predelavo« roki pravice

VLOM V ŠMARCI
12.4.2022 – V Šmarci so policisti obravnavali vlom v delavnico, iz katere je zlikovec odtujil več kosov orodja. Tatinskega »obrtnika« policisti še iščejo.

 NERODNI IN STRAHOPETNI II
12.4.2022 – V Žejah je neznani nerodnež trčil v parkirano vozilo, nato pa jo, kolikor so ga le nesle pnevmatike, odfrčal s prizorišča nesreče, ne da bi oškodovanemu lastniku pustil svoje podatke. Parkiriščnega begunca policisti še iščejo, hkrati pa prosijo morebitne očividce nesreče, da se obrnejo na Policijsko postajo Kamnik.

NERODNI IN STRAHOPETNI III
13.4.2022 – Nerodno-strahopetni voznik je strašil tudi v Kamniku, kjer je prav tako prišlo do trčenja s parkiranim vozilom ter pobega, kot številne njegove »sorodnike«, pa ga policisti še iščejo.

SAMO NERODNI
13.4.2022 – Na kamniški obvoznici je prišlo do trčenja med voznikoma, ki ga je nerodni voznik povzročil z nepravilnim premikom vozila, za kar je bil nagrajen s policijskim plačilnim nalogom.

UKRAJINSKI BEGUNCI
14.4.2022 – Tudi v tem tednu se je na Kamniškem nadaljeval trend prihoda novih ukrajinskih beguncev, zaradi česar so policisti izvedli več postopkov za pridobitev mednarodne zaščite.

KRAJA MASAŽNEGA BAZENA
15.4.2022 – Kamniški policisti so v Mercator centru Kamnik obravnavali krajo masažnega bazena, ki ga je iz notranjosti trgovine neovirano odnesel neznani ljubitelj sproščujočega namakanja. Policisti zlikovca, z namenom, da ga namočijo, še iščejo.

TRK NA LJUBLJANSKI
15.4.2022 – Na Ljubljanski cesti v Kamniku  je prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami, policisti pa so ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Povzročitelju nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog.

TRK PRI SUPERNOVI
15.4.2022 – V krožišču pri Supernovi v Kamniku je prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami, ki ji je botrovala prekratka varnostna razdalja, policisti pa so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

POŠKODOVANJE VOZILA V KAMNIKU
15.4.2022 – Kamniški policisti (ponovno) obravnavajo poškodovanje vozila, ki ga je neznanec poškodoval z neznanim predmetom. Če škododelnega neznanca policisti izsledijo, ga bodo poslali »na varno«.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
16.4.2022 – Policisti so imeli na območju Kamnika v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Ker vožnja »pod gasom« ni dovoljena, so ga policisti »olajšali« za vozniško dovoljenje, bržkone pa bo olajšan tudi za kar nekaj stotakov, saj je bila njegova vozniška, skupaj z obdolžilnim predlogom, poslana na sodišče.

PREDNOST IN ALKOHOL
17.4.2022 – V Kamniku, v bližini Kranjske ceste, je prišlo do prometne nesreče, ki jo je z odvzemom prednosti povzročila neprevidna voznica. Policisti so ji izdali plačilni nalog, mimogrede pa ugotovili, da je drugi voznik, ki je bil udeležen v nesreči, vozil pod vplivom alkohola, zato so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga napotili na »zdravljenje« na sodišču.

POSKUS VLOMA V GASILNI DOM NA GOZDU
17.4.2022 – Policisti PP Kamnik obravnavajo kaznivo dejanje poskusa vloma v gasilni dom Gozd. V le-tega je namreč poskušal vlomiti neznani storilec, ki je poškodoval okno objekta. K sreči tolovaj ni ničesar odnesel, je pa vseeno gasilcem povzročil škodo. Zlikovca bodo policisti poskušali izslediti ter predati roki pravice.

SIDOLSKI PETELINI
18.4.2022 – Na območju Sidola sta se soseda jezično obdelovala soseda, njuno besedno dvobojevanje pa je priklicalo policiste, ki so kršitelja nagradili s plačilnim nalogom zaradi kršenja javnega reda in miru.

OSAMLJENA SMRT V VOLČJEM POTOKU
18.4.2022 – Policisti so bili obveščeni o najdbi mrtvega občana v hiši na območju Volčjega potoka. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je pokojni umrl naravne smrti, kar je bilo potrjeno tudi s strani zdravnika ZD Kamnik.