Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Kraje, zlobni sosedje, bomba in renčeči pes

Policijska kronika: Kraje, zlobni sosedje, bomba in renčeči pes

Kamniškim policistom in policistkam ne zmanjka dela…

Kronika PP Kamnik (od 31. 7. d0 6. 8. 2017)

GOLJUFIJA PRI NAKUPU APARATA
31.07.2017 – Policisti so obravnavali goljufijo pri nakupu gospodinjskega aparata. Storilka kaznivega dejanja je aparat prevzela in podpisala pogodbo, plačila pa ni opravila in je prijavitelja oškodovala za okoli 1.980 evrov.

PROMETNA NESREČA V PODGORJU
31.07.2017 – Policisti so v Podgorju obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja pravil vožnje mimo med dvema voziloma na delu, kjer se v Podgorju opravljajo obnovitvena dela. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POŠKODOVANJE ZAPORNICE NA MALI PLANINI
01.08.2017 – Policisti so obravnavali poškodovanje zapornice. Neznani storilec je s fizično silo poškodoval rampo na Mali planini in agrarno skupnost Mala planina oškodoval za okoli 1.500 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA KOLESA PRI BAZENU
01.08.2017 – Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa pri bazenu v Kamniku, kjer je neznani storilec odtujil zaklenjeno moško gorsko hard-tail kolo znamke Specialized, Rockhopper comp 29, rdeče barve, neznane št. okvirja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V KONTEJNER NA BAZENU
02.08.2017 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v kontejner na bazenu v Kamniku. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do kontejnerja z orodjem za vzdrževanje okolice, na katerem je preščipnil ključavnico obešanko in tako prišel v notranjost, iz katere je odtujil motorno kosilnico in nitkarico znamke Stiga. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NAJDENA ROČNA BOMBA
03.08.2017 – Policiste je občan obvestil o najdbi ročne bombe. Ugotovljeno je bilo, da je občan na sprehodu ob reki Kamniški Bistrici  našel Jugoslovansko defenzivno ročno bombo M52 P3, katero sta pirotehnika ustrezno zavarovala in odpeljala v uničenje.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
04.08.2017 – Policisti so imeli na regionalni cesti Kamnik-Stahovica v postopku osebo, ki soji zasegli stekleničko z neznano zeleno posušeno snovjo rastlinskega izvora in alu folijo z neznano temno-rjavo smolnato snovjo, za  katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

POŠKODOVANJE FASADE
05.08.2017 – Policisti so bili obveščeni o politi in posprejani  fasadi v Mekinjah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči  z neznano mastno tekočino, po vsej verjetnosti motornim oljem, polil fasado na zadnji strani stanovanjske hiše ter s sprejem napisal ime in s tem lastnika oškodoval za 1.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA KOLESA
05.08.2017 – Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa izpred stanovanjske hiše v Šmartnem. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec preko noči iz garaže neznano kako odtujil moško kolo znamke GT VERB EXPERT 17L, črno zelene barve. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

NEZAVAROVAN PES V SOTESKI
06.08.2017 – Policisti so bili obveščeni o nezavarovanem psu v naselju Soteska. Ugotovljeno je bilo, da se po naselju že več dni sprehaja pes pasme rottweiler, ki se je nezavarovano sprehajal in renčal na vaščane. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep po zakonu o zaščiti živali.