Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Leteči mobilnik, napad psa in dejavni vlomilci
Simbolična fotografija.

Policijska kronika: Leteči mobilnik, napad psa in dejavni vlomilci

Kamniški policisti so, kljub stavki, v minulem tednu mirili sprta partnerja na Fužinah, obravnavali več prometnih nesreč, napad psa ter dva nova primera vlomov na Perovem in v Volčjem Potoku.

Kronika PP Kamnik (od 19. do 26. 11. 2018)

 ZLORABA BANČNE KARTICE PREKO SPLETA
19.11. 2018 – Na policijski postaji se je zglasil občan in naznanil zlorabo bančne kartice. Ugotovljeno, da je neznani storilec na neznan način prišel do podatkov njegove bančne kartice in s pomočjo le-teh izvedel plačilo storitev v Singapurju v višini 176,17 eur. Sledi zbiranje obvestil in poročilo na okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
19.11. 2018 – Policisti so na Perovem obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča voznika, zato je zapeljal v robnik. Izdano obvestilo o odstopu.

PONAREJEN BANKOVEC
20.11. 2018 – Zaposlena na Delavski hranilnici je obvestila o najdbi ponarejenega bankovca za 50 evrov, ki so ga izločili pri štetju dnevnega izkupička nekega podjetja. Bankovec je bil poslan na ekspertizo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU
20.11. 2018 – Policisti so na Fužinah obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Ugotovljeno, da je prijaviteljica parkirala svoje vozilo na parkirni prostor, ko ji neznani voznik z  neznanim vozilom poškodoval desno stran vozila ter s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek.

PES UGRIZNIL IN POKONČAL DRUGEGA PSA
21.11. 2018 – Policisti so na območju Košiš obravnavali dogodek, kjer je občanka po naselju sprehajala svojega psa, ko je do njiju pritekel pes, ki ni bil ustrezno  fizično varovan (ni bil na povodcu) in je napadel, ugriznil in pokončal njenega psa. Na kraju skrbniku psa izdan plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o zaščiti živali. Sledi obveščanje VURS.

INTERVENCIJA NA FUŽINAH
22.11. 2018 – Na Fužinah so  policisti posredovali pri verbalnem sporu med partnerjema, pri čemer je kršitelj v jezi prijel in vrgel mobilni telefon z balkona. Za kršitev mu je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
22.11. 2018 – V bližini naselja Mlaka so policisti eni osebi, na podlagi  52.člena ZNPPol, zasegli neznano zeleno-rjavo posušeno snov, rastlinskega izvora. Po analizi bo verjetno zoper kršitelja uveden postopek prekršku.

PROMETNA NESREČA NA ŠOLSKI ULICI
22.11. 2018 – Na Šolski ulici se je pripetila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami. Do nezgode je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročitelja. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POŠKODOVANJE JAVNE RAZSVETLJAVE
23.11. 2018 – Policisti so v poslovni coni Žeje obravnavali prometno nesrečo s pobegom, in sicer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v drog javne razsvetljave, nato pa s kraja odpeljal in s tem oškodoval  občino Komenda. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek.

VLOM V HIŠO NA PEROVEM
23.11. 2018 – Na Perovem so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec, z orodjem na vzvod, v popoldanskem času vlomil skozi pritlično okno. Iz hiše je nato odtujil zlatnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

RAZBITJE STEKLA NA ŠUTNI
23.11. 2018 – Policisti so na Šutni obravnavali poškodovanje tuje stvari, in sicer je neznani storilec preko noči z neznanim predmetom razbil izložbeno okno. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V HIŠO V VOLČJEM POTOKU
24.11. 2018 – V Volčjem Potoku so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, v katero je vlomilec, tudi tu v poznih popoldanskih urah, vlomil z orodjem na vzvod skozi pritlično okno hiše, vstopil in pregledal celotno hišo, iz prostorov pa odtujil denar in zlatnino. Na kraju so policisti opravili ogled in zavarovali več uporabnih sledov, ki bodo služili za odkritje storilca. Z raziskavo kaznivega dejanja policisti nadaljujejo o izsledkih pa bodo obvestili državno tožilstvo.