Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Med sporom je sosedo polila s čistilom

Policijska kronika: Med sporom je sosedo polila s čistilom

Kamniški policisti in policistke so v prejšnjem tednu obravnavali par vlomov, spletno goljufijo, gostilniški žur in nekaj tatvin, pomagali pa so “razčistiti” tudi spor med sosedama na Groharjevi ulici.

Kronika PP Kamnik (od 19. do 25. 2. 2018)

VLOM V HIŠO
19.02.2018 – Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Šmarci. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi okno spalnice vstopil v pritličje hiše iz katere je odtujil  večjo količino nakita in lastnika oškodoval za okoli 10.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PRIJAVA GOLJUFIJE PREK SPLETA
20.01.2018 – Na policijsko postajo se je zglasil občan in povedal, da je v mesecu januarju iz Združenega kraljestva želel kupiti strelne daljnoglede in kopita v vrednosti 10.340,00, katere je plačal vendar artiklov ni prejel. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil in podali kazensko ovadvona pristojnem državnem tožilstvo. Upamo, da bo občan dobil naročeno blago ali povrnjen denar, saj bo v nasprotnem primeru lahko dejal, da je s spletnim nakupom ustrelil precej dragega kozla.

SOSEDO JE ZMOTILA GLASBA V LOKALU
20.01.2018 – Policisti so bili napoteni v lokal na območju Kamnika,  od koder je poklicala občanka in povedala, da je v lokalu zelo glasna glasba, katera jo moti saj stanuje nad lokalom. Na kraju je patrulja na podlagi izjave oškodovanke in lastne zaznave lastnici lokala izdala plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

SOSEDI STA “RAZČISTILI” ODNOSE
22.01.2018 – Na Groharjevi ulici se sporekli dve bojevito razpoloženi sosedi, ki so ju pomirili šele policisti. Policista, ki sta prišla na kraj spora, sta ugotovila, da se je kršiteljica nedostojno vedla, žalila prijaviteljico in jo, bržkone v želji, da se njun spor dokončno razčisti, polila tudi s čistilom. Kršiteljici je bila na kraju po zakonu o javnem redu in miru izdan plačilni nalog, bržčas pa odnosi med obema sosedama najbrž še lep čas ne bodo “čisti.

TATVINA TABLIC
23.01.2018 – Policisti smo bili obveščeni o tatvini reg. tablic. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči iz parkiranega vozila odtujil obe registrski tablici in lastnika oškodoval za okoli 40 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO PEŠKE
23.01.2018 – Patrulja Policijske postaje Kamnik je bila napotena na Ljubljansko cesto, kjer je prišlo do prometne nesreče z udeležbo peške. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila spregledal peško, katera je pravilno na prehodu za pešce prečkala vozišče in s prednjim delom vozila trčil v peško, da je le ta padla po tleh in se telesno poškodovala. Vidljivost peške in voznika je bila slaba zaradi nepravilno parkiranega vozila, kateremu je bilo izdano obvestilo o prekršku.  Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

VLOMA V STANOVANJSKI HIŠI V ŠMARCI
Policisti so obravnavali vloma v stanovanjski hiši v Šmarci. Ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil in vstopil v hišo, katero je pregledal. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, podali bodo kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. 

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA BREZJAH
24.02.2018 – Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na Brezjah. Ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi balkonska vrata in tako vstopil v hišo in izvršil tatvino zlatnine in lastnika oškodoval za okoli 2000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. 

TATVINA DENARNICE V CIRKUSU
24.02.2018 – Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila tatvino denarnice z vsebino. Ugotovljeno je bilo da se je oškodovanka nahajala v diskoteki Cirkus v Ljubljani, ko ji je neznani storilec iz torbice odtujil črno denarnico z vsebino in jo oškodoval. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

X