Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Najden denar in spor sosedov na Glavnem trgu

Policijska kronika: Najden denar in spor sosedov na Glavnem trgu

V prejšnjem tednu so se kamniški policisti in policistke, med drugim, ubadali tudi z večjim vlomom v Godiču, obravnavali goljufijo pri nakupu psa ter mirili soseda, ki sta se sprla na Glavnem trgu, kjer se je znašel tudi pošten občan, ki je našel pozabljen denar.

Kronika PP Kamnik (od 20. do 26. 8. 2018)

VLOM V NOVOGRADNJO V GODIČU
20.8. 2018 – V Godiču je neznani storilec vlomil skozi okno in iz hiše odtujil toplotno črpalko, ročno električno orodje in izolacijo ter lastnika oškodoval za okoli 11.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PONAREJEN BANKOVEC
20.8. 2018 – V poslovalnici SKB banke so odkrili ponarejen bankovec za 50 evrov, ki je bil izsleden pri štetju dnevnega izkupička enega od podjetij v Kamniku. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GOLJUFIJA PRI NAKUPU PSA NA HRVAŠKEM
20.8. 2018 – Na policijsko postajo se je zglasila občanka in na zapisnik podala predlog za pregon kaznivega dejanja goljufije, do katere je prišlo na Hrvaškem pri nakupu psa. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA KAMNIŠKI OBVOZNICI
21.8.2018 – Na Kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče zaradi neprilagojene hitrosti in alkohola voznika motornega kolesa, kateri je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotni vozni pas po katerem je pravilno pripeljala voznica osebnega vozila. Oba udeleženca sta bila lahko telesno poškodovana. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZASEG VOZILA
21.8.2018 – Policista sta imela v Komendi v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
22.8.2018 – Policistki sta imeli v Žejah v postopku osebo, ki sta ji zasegli neznano zeleno-rjavo snov rastlinskega izvora. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
22.8.2018 – Patrulja je imela v Volčjem Potoku v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0.73 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

INTERVENCIJA NA GLAVNEM TRGU
22.8.2018 – Na Glavnem trgu v Kamniku smo obravnavali spor med sosedoma, in sicer je kršitelj žalil vpil ter se nedostojno vedel do drugega soseda. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POŽAR SKLADIŠČA NA USNJARSKI (BIVŠI ALPREM)
24.8.2018 – Policisti so bili okoli 2 ure obveščeni o požaru skladišča na območju nekdanjega podjetja Alprem, velikega 400 kvadratnih metrov v katerem je bilo staro železo, različna tehnična oprema, orodje in različni aparati, katero je v celoti pogorelo. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik, Duplica, Šmarca in Nevlje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi poročilo na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V ŠMARCI
24.8.2018 – Na Duplici je prišlo do prometne nesreče zaradi izsiljevanja prednosti voznika iz neprednostne ceste na prednostno cesto, zaradi česar je prišlo do trčenja med dvema osebnima voziloma. Udeleženci so se lahko telesno poškodovali. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o cestnem prometu.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU SKB BANKE
26.8.2018 – Na policijsko postajo se je zglasila občanka drž. Češke in povedala, da je na bankomatu SKB banke na Glavnem trgu našla denar, ki ga je nekdo dvignil in pozabil vzeti iz reže bankomata. Lastnika denarja naprošamo, da se zglasi na policijski postaji in denar prevzame.