Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nasilen mož, huda poškodba otroka in pijani mladoletnik za volanom
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Nasilen mož, huda poškodba otroka in pijani mladoletnik za volanom

Leto se je komaj dobro začelo, kamniški policisti pa imajo že polne roke dela, saj so pretekli teden, med drugim, mirili nasilnega moža, ki je poniževal in ogrožal ženo, s cest spravili mladoletnika brez izpita, ki je bil za nameček še pijan, obravnavali padec in poškodbo otroka na smučišču Osovje, seveda pa tudi minuli teden ni šlo brez nesreč, tatvin in goljufij.

Kronika PP Kamnik (od 6. do 11. 1. 2020)

VLOM V GRADBENI KONTEJNER
06.01.2020 –
Neznani storilec je v industrijski coni v Komendi vlomil v gradbeni kontejner ter iz njega odtujil gradbeni stroj “žabo, ki ga je naložil v vozilo in tako oškodoval  podjetje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NASILEN MOŽ
06.01.2020 –
Policisti so posredovali v Mostah, kjer se je občan do svoje žene vedel na drzen, nasilen, nesramen, žaljiv način, tako da je pri njej povzročil občutek ponižanosti in ogroženosti. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

GOLJUFIJA PRI NAKUPU OBLAČIl PREG FACEBOOKA
06.01.2020 –
Občanka je v mesecu decembru na Facebook strani Xiomara naročila dva izdelka  katera pa kljub plačilu ni prejela. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
07.01.2020 –
V križišču regionalne in Cankarjeve ceste je prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnega in tovornega vozila, do katere je prišlo zaradi nepravilnega razvrščanja v križišču. Povzročitelju je bil zaradi kršitev zakona v cestnem prometu izrečena globa.

PONAREJEN BANKOVEC ZA 100 EVROV
07.01.2020 –
Policiste so iz Delavske hranilnice obvestili o odkritju ponarejenega bankovca za 100 evrov, ki ga je uslužbenec izločil med štetjem denarja, ko je občan hotel poravnati položnico večje vsote. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG VOZILA PIJANEMU MLADOLETNIKU BREZ IZPITA
08.01.2020 –
Na Vrhpoljah je mladoletnik vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Na podlagi teh kršitev je bil opravljen zaseg vozila, policisti pa so obenem obvestili tudi kršiteljevo mamo. Policisti bodo zoper mladoletnika vložili obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku, upamo pa, da se bo tamkaj, po zaslugi mamine roke, prikazal z močno rdečimi ušesi.

TATVINA REG. TABLICE V SNOVIKU
08.01.2020 –
Neznani storilec je iz parkiranega vozila pri termah Snovik odtujil zadnjo registrsko tablico in s tem oškodoval občanko. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA PRI MERCATORJU
08.01.2020 –
Na parkirišču pri Mercator centru je prišlo do prometne nesreče s pobegom, in sicer zaradi nepravilnega premika z vozilom povzročiteljice, ki je trčila v parkirano vozilo in s kraja odpeljala. Povzročiteljici je bil zaradi kršitev zakona v cestnem prometu izrečena globa.

POŽAR STANOVANJSKE HIŠE
09.01.2020 –
Na Lazah V Tuhinju je, zaradi pregretja dotrajanega dimnika, zagorelo ostrešje zidane stanovanjske hiše, ki je v požaru v celoti pogorelo. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik in Zgornji Tuhinj. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA NA GRADBIŠČU
09.01.2020 –
Iz gradbišča v industrijski coni Žeje je neznani storilec odtujil  dve izkopni kibli znamke Takheuchi, tip tb 260  in s tem oškodoval podjetje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PREGLASEN ŽUR V ŠMARCI
09.01.2020 –
Policisti so v Šmarci obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi glasne glasbe v stanovanju. Kršitelj je bil na kraju opozorjen glede kršitve.

PADEC OTROKA NA SMUČIŠČU OSOVJE
11.01.2020 – Na smučišču Osovje je med smučanjem padel otrok in se pri tem hudo telesno poškodoval. Ker ni bilo ugotovljenih znakov kaznivega dejanja in ker je otrok na smučišču padel sam, sledi uradni zaznamek o dogodku.

VLOM V KLET NA KRANJSKI
11.01.2020 –  Neznani storilec je na Kranjski cesti z neznanim orodjem na vzvod odlomil zapiralo vrat in vlomil v klet, nato pa iz nje odtujil skiro in škatlo z orodjem. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.