Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nevzgojeni sin, bežeči voznik, pijana voznica in 41. mučenik

Policijska kronika: Nevzgojeni sin, bežeči voznik, pijana voznica in 41. mučenik

Minuli teden so kamniški policisti, med drugim, obravnavali nevzgojenega sina, ki se je pijan grdo vedel do svojih staršev, mirili preglasen žur, lovili pijanega voznika, ki je bežal zgolj do prvega jarka, nekaj prometnih nesreč ter par voznikov in voznic, ki so se za volan usedli preveč praznično razpoloženi.

Kronika PP Kamnik (od 2. do 8. 3. 2020)

PIJAN IN NEDOSTOJEN SIN
02.03.2020 – Policisti so v Kamniku posredoval pri družinskem sporu v katerem se je pijani sin nedostojno vedel do svojih staršev. Takšne primere se je včasih sicer najbolj uspešno zdravilo z leskovo mastjo, zdaj pa so mu policisti napisali zgolj plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

PREGLASEN ŽUR
02.03.2020 –
Kamniški policisti so posredovali na območju Domžal, kjer so s predvajanjem glasne glasbe kršili javni red in mir, zaradi česar so policisti samoučnemu glasbenemu jezdecu izdali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA V ZG. STRANJAH
03.03.2020 – V naselju Zgornje Stranje je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, ker pa sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so policisti izdali le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA OBVOZNICI
Na Kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče s pobegom, pri kateri  je neznani voznik s tovornim vozilom, zaradi nepravilnega prehitevanja, oplazil vozilo udeleženca in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil, v primeru izsleditve voznika, pa cestni begunec ne bo ušel zajetni položnici.

VLOM V BENCINSKI SERVIS OMV POTOK
04.03.2020 – Neznanci so na bencinskem servisu Potok pri Komendi onesposobili varnostne kamere in z neznanim orodjem razbili izložbeno okno ter vstopili v notranjost prostora. Tam so z razbijanjem vrat pisarne poskušali vstopiti v pisarno, kar pa jim ni uspelo. Zaenkrat še neznani zlikovci so nato odtujili cigarete, z vlamljanjem in razgrajanjem, pa so na objektu povzročili večjo materialno škodo.

PIJAN VOZNIK NI USPEL ZBEŽATI PRAV DALEČ
04.03.2020 –
Policista sta pri kontroli prometa opazila voznika, ki je vijugal med vožnjo in kazal znake nezanesljive vožnje, zaradi česar sta ga, z modrimi lučmi in kratkimi zvočnimi signali, pričela ustavljati. Cestni slalomist pa njunih znakov ni upošteval, ampak je vozil naprej oz. poskušal policijski patrulji pobegniti, vendar ni prišel prav daleč. Zaradi neprilagojene hitrosti je namreč izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v obcestni jarek, kjer je tudi obstal. Ker je voznik kazal očitne znake alkoholiziranosti, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, le-ta pa je ob pravilni uporabi pokazal, da je cestni slalomist vozil krepko pod gasom, saj je meritev pokazala 0.92 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi kršitve in uporabe nedovoljenega cestnega dopinga, bo zoper kršitelja vložen obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
Na Ljubljanski cesti je, zaradi neprilagojene hitrosti, prišlo do prometne nesreče Le-to je povzročil prehitri voznik, ki se ni pravočasno ustavil za voznico, ko je le-ta ustavila pred prehodom za pešce in pešcem omogočila varno prečkanje. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG NEZNANE SNOVI
Policista sta imela v Kamniku v postopku občana, ki mu je bil pri postopku zasežen PVC “mlinček” z neznano zeleno posušeno snov rastlinskega izvora, za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo, bržkone marihuano oz. travco, saj je občanov, ki bi s seboj po žepih nosili peteršilj, origano ali žajbelj, najbrž bolj malo. Po analizi bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

ZASEG NEZNANE SNOVI V ŠMARCI
05.03.2020 –
Na nesojenega domačega zeliščarja sta policistki naleteli tudi v Šmarci, kjer sta obravnavali osebo, ki jima je izročila neznano zeleno-rjavo posušeno snov, za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

PROMETNA NESREČA PRI COPRNICI
06.03.2020 – Zaradi prekratke varnostne razdalje je na Perovem pri Coprnici prišlo do prometne nesreče, v kateri je voznik, ki se ni mogel pravočasno ustaviti, na zadnjo plat vozila »kušnil« voznico pred seboj, ki je stala v koloni. “Uročenemu” povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PIJANA VOZNICA V RADOMLJAH
06.03.2020 – Policisti so v Radomljah ustavili voznico, ki je očitno nekoliko predčasno začela s praznovanjem dneva žena. Ker je kazala očitne znake alkoholiziranosti, ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, pojoča travica pa je, ob pravili uporabi, pokazala, da ima v izdihanem zraku 0.62 mg/l alkohola. Čestitke voznici bo izreklo Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
07.03.2020 – V Kamniku je prišlo do prometne nesreče s pobegom, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom zaradi nepravilnega premika z vozilom poškodoval parkirano vozilo prijaviteljice. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PIJAN VOZNIK NA DOMŽALSKI CESTI
08.03.2020 – Na Domžalski cesti  je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je, osmemu marcu navkljub, kazal očitne znake alkoholiziranosti. Policisti so mu zato odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima 0.58 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper enainštiridesetega mučenika sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.