Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Občanka je sosedu v hišo metala jajca

Policijska kronika: Občanka je sosedu v hišo metala jajca

Kamniški policisti so na območju občin Kamnik in Komenda tudi v minulem tednu obravnavali vrsto prekrškov, kaznivih dejanj ter prometnih nesreč.

Kronika PP Kamnik (od 18. do 24. 9. 2017)

VANDALIZEM NA MALEM GRADU
18.09.2017 – Policijska postaja Kamnik je bila obveščena o vandalizmu na Malem gradu. Na kraju je patrulja ugotovila, da je neznani storilec z barvnim sprejem na steno malega gradu napisal grafit. Materialna škoda ni nastala, policisti pa o storilcu kršitve Zakona o javnem redu in miru še poizvedujejo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KAMNIKU
18.09.2017 – Na Livarski cesti v Kamniku je prišlo do prometne nesreče s pobegom. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani voznik pri manevriranju na parkirišču trčil v parkiran avto in s kraja odpeljal, ne da bi lastniku parkiranega avtomobila nudil svoje podatke. Po zbranih obvestilih so policisti povzročitelja izsledili in mu izdali globo za prekršek.

PES POMORIL RACE
19.09.2017 – Policisti so bili poslani v Godič, kjer je pes pomoril sosedove race. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je iz ograde oskrbnice ušel pes in pomoril šest sosedovih rac. Na kraju so policisti zbrali obvestila in bodo nadaljnje ustrezno ukrepali.

PROMETNA NESREČA S POŠKODBAMI PRI QLANDIJI
19.09.2017 – Policisti so bili poslani pred Qlandijo, kjer je prišlo do prometne nesreče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravila enosmerne ceste trčila v osebni avtomobil, katerega je v tem času pravilno peljala druga voznica. Nastala je materialna škoda za cca. 1000 eurov, obe voznici sta se pri tem lažje poškodovali. Zoper povzročiteljico izdan plačilni nalog. Na kraju je prišlo tudi to izlitja tekočin vozil, zato je bilo na kraj poklicano tudi Komunalno podjetje Kamnik, ki je poskrbelo za čiščenje vozišča.

VLOM V KLET IN KRAJA KOLESA
20.09.2017 – Na Policijsko postajo Kamnik je poklicala oškodovanka in povedala, da ji je bilo vlomljeno v kletni prostor in odtujeno kolo. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani  storilec s silo telesa odprl vrata kleti ter iz nje odtujil moško cestno kolo. Z dejanjem je bila lastnica kolesa oškodovana za cca 3.000 evrov. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VINJEN VOZNIK BREZ VELJANEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
20.09.2017 – Policisti so v cestnem prometu ustavili voznika kombiniranega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Nadaljnje je bilo pri preizkusu alkoholiziranosti ugotovljeno, da je vozil tudi pod vplivom alkohola. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja mu je bilo omenjeno vozilo začasno zaseženo. Policisti bodo na okrajno sodišče podali obdolžilni predlog.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
21.09.2017 – Na Policijski postaji Kamnik je kolesarka prijavila prometno nesrečo v Komendi. Opravljen je bi postopek v katerem je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila pri vzvratni vožnji trčil v kolesarko. Kolesarka je po trčenju padla in se lažje poškodovala. Zdravniško pomoč je sama iskala naknadno. Povzročitelju so policisti izdali globo za prekršek.

METANJE JAJC V HIŠO
22.09.2017 – Na Policijsko postajo Kamnik je poklical občan iz okolice Kamnika in prijavil, da mu soseda v hišo meče jajca. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prijavitelju dejansko soseda v fasado stanovanjske hiše vrgla jajce. Materialna škoda ni nastala. Na kraju so policisti z obema opravili razgovor in kršiteljici izdali plačilni nalog.

PREKORAČITEV OBRATOVALNEGA ČASA LOKALA
22.09.2017 – Policisti so bili napoteni v enega izmed Kamniških lokalov v katerem naj bi bila glasna glasba. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil lokal odprt po obratovalnem času. Glasna glasba ni bila zazna. Policisti bodo glede prekoračitve obratovalnega časa na tržni inšpektorat podali poročilo.

VLOM V KIOSK
23.09.2017 – Neznani storilec je v Kamniku tekom noči z orodjem na vzvod vlomil skozi vhod kioska ter iz notranjosti po oceni prijaviteljice odtujil približno 150-200 paketov cigaret, različnih znamk. Materialna škoda znaša okoli 7.500 €. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V KAMNIKU
23.09.2017 – Policisti so mladoletnemu fantu zasegli dva plastična mlinčka z delci zeleno-rjave posušene snovi rastlinskega izvora in samozapiralno vrečka z neznano zeleno-rjavo snovjo rastlinskega izvora. V primeru pozitivne analize na prepovedane droge bo zoper mladoletnega občana sledil obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA V VELIKI LAŠNI
24.09.2017 -Policisti so bili napoteni v Veliko Lašno, kjer se je zgodila prometna nesreča. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil svoje vozilo in zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s cestišča ter se prevrnil na levi bok. Nastala je materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 3500 €. Povzročitelju je bila izdana globa za prekršek.