Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Odprt gostinski lokal, izgubljeni denar, pridržani nasilnež in tatvina otroških čevljev

Policijska kronika: Odprt gostinski lokal, izgubljeni denar, pridržani nasilnež in tatvina otroških čevljev

Pretekli teden so policisti znova obravnavali vrsto prekrškov in kaznivih dejanj, iskali večjo količino denarja, ki jo je na sprehodu po Kamniku izgubil občan, v Komendi pridržali družinskega nasilneža, ki je poškodoval bivšo partnerko in otroka, kaznovali kamniškega nesramneža, ki je kazal sredinca, pri kamniški avtobusni postaji pa ugotovili, da se je moč, kljub prepovedi, v tamkajšnjem gostinskem lokalu moč tudi “razkužilno” odžejati, kar pa je večina občanov najbrž zamudila. 

Kronika PP Kamnik (od 18. do 24. 1. 2020)

POZABIL DENAR NA BANKOMATU
18.1.2021 – Občan se je zglasil na PP Kamnik in povedal, da je na bankomatu pri bencinskem servisu na Perovem dvignil denar, ki ga je nato pozabil v reži bankomata. Najditelja naprošamo, da ga prinese na policijsko postajo Kamnik.

POSKUS VLOMA V VOZILO
18.1.2021 – Neznanec je v Kamniku z neznanim predmetom razbil zadnje vetrobransko steklo na parkiranem tovornem vozilu, s čemer je povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

NAJDEN MOBILNI TELEFON
19.1.2021 – Občan je na Veliki Planini našel mobilni telefon znamke Samsung in ga predal policistom, ki so ga prevzeli in ga vrnili lastniku.

IZGUBIL JE ZAJETNO VSOTO DENARJA
19.1.2021 – Nekje na pešpoti od Mercator centra Kamnik do pekarne Evropa oz. na relaciji do Petrola na Perovem, je občan izgubil precejšnjo vsoto denarja –  2000-2500 eur, ki ga je imel v hlačnem žepu. Najditelja vljudno naprošamo, da denar nemudoma prinese na policijsko postajo.

POŠKODOVANJE FASADE V ŠMARCI
20.1.2021 – Neznani storilec je v Šmarci z mastjo namazal zgornji del fasade na betonski ograji ob stanovanjski hiši in povzročil materialno škodo. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ODPRT LOKAL IN TOČENJE ALKOHOLNE PIJAČE
20.1.2021 – Policisti so pri kontroli mestnega jedra ugotovili, da lokal pri avtobusni postaji v Kamniku, kljub prepovedi po zakonu o nalezljivih boleznih, obratuje. Na terasi lokala so gostje uživali pijače in se družili v skupini brez primerne obvezne zaščite, zaradi česar bodo policisti podali predlog prekrškovnemu organu. Bržkone pa bo večina koronsko užejanih občanov ob tem zgolj otožno zavzdihnila: “Priložnost zamujena, ne vrne se nobena.”

NASILJE V DRUŽINI IN PRIDRŽANJE NASILNEŽA V KOMENDI
20.1.2021 – Policisti so na območju Komende obravnavali kaznivo dejanje družinskega nasilja. Nasilje je izvajal bivši partner, ki je kljub izrečeni sodni prepovedi prišel na vhodna vrata in vstopil v stanovanje, kjer se je izživljal nad bivšo partnerko in sinom, nad njima izvajal psihično in fizično nasilje ter ju tudi telesno poškodoval. Policisti so storilcu odvzeli prostost in ga pridržali, kasneje pa je bil priveden k dežurni preiskovalni sodnici  Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je zanj odredila sodno prepoved približanja na 100 metrov oškodovancema, in sicer v trajanju enega meseca.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
21.1.2021 – Policisti so na Perovem obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo, v katero je neznanec poskušal vlomiti skozi drsna balkonska vrata, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

KAMNIŠKI NESRAMNEŽ
21.1.2021 – Policisti so posredovali v Kamniku, kjer se je kršitelj nedostojno vedel do prijaviteljice, nanjo vpil, jo žalil z neprimernimi besedami ter ji pokazal sredinca, zaradi česar se je prijaviteljica počutila prizadeto in užaljeno. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
22.1.2021 – Občanka se je zglasila na policijski postaji in prinesla denar, ki ga je našla na bankomatu pri Trgovini Tuš na Perovem. Policisti so napisali zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je denar pozabil/a na bankomatu, pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

GLASNA GLASBA
22.1.2021 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju, zaradi česar bo kršitelj izdan plačil nalog.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI V ŽEJAH
23.1.2021 – Policist je v poslovni coni Žeje kršitelju zasegel okoli 0,5g posušene snovi rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
23.1.2021 – Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je le ta vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KOMENDI
24.1.2021 – Neznanec je z neznanim predmetom na vzvod skozi vrata terase vlomil v nenaseljeno hišo v Komendi, iz katere je odtujil manjšo vsoto denarja in daljinec za garažna vrata. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA OTROŠKIH ČEVLJEV
24.1.2021 – Neznani storilec je izpred vhoda stanovanja v stanovanjskem bloku v Kamniku odtujil dva para otroških čevljev in povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.