Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Okradel jo je v cerkvi med mašo

Policijska kronika: Okradel jo je v cerkvi med mašo

Kamniški policisti in policistke so so prvomajske praznike preživeli delovno.

Kronika PP Kamnik (od 29. 4. do 5. .5. 2019)

TATVINA DENARJA IZ DENARNICE
29.04.2019 – Na bencinskem servisu na Perovem je neznani storilec iz denarnice zaposlenega v pralnici odtujil gotovino in ga oškodoval. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PRIJAVA ZLORABE OSEBNIH PODATKOV
29.04.2019 – Občan se je zglasil na policijski postaji in naznanil zlorabo osebnih podatkov, in sicer se je neznani storilec v Nemčiji izdajal za oškodovanega ter se v njegovem imenu vpisal kot odgovorna oseba v podjetju, ki ni pravilno delovala, oškodovanemu pa je FURS iz računa opravil rubež. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA DENARNICE NA VLAKU
30.04.2019 – Na vlaku je neznani storilec izkoristil nepazljivost zaposlene, ki je pustila službeno torbo nezavarovano in brez nadzora, iz nje odtujil denarnico z vsebino ter zbežal neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
30.04.2019 – Na Mengeškem polju so policisti zasegli neznano rjavo grudasto snov zavito v papir in zeleno posušeno rastlino prav tako zavito v papir, za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

GLASNA GLASBA
01.05.2019 – Neznani občan je policiste obvestil o glasni glasbi, ki je odmevala iz stanovanja stanovanjskega bloka ter motenju nočnega miru in počitka. Na kraju ugotovljeno, da je občanka na vrtu praznovala, glasba ni bila glasna in je bila ob prihodu policistov na kraj ugasnjena. Občanki je bilo izrečeno opozorilo po zakonu o javnem redu in miru.

VINJEN VOZNIK
02.05.2019 – V Komendi je bil ustavljen voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1.05 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

SPUŠČEN PES V KOŠIŠAH
03.05.2019 – Po naselju Košiše je nezavarovano tekal pes, ki ni bil primerno zavarovan. Sledi zbiranje obvestil in sledi plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

TATVINA V CERKVI
03.05.2019 – Neznani storilec je izkoristil nepazljivost občanke, ki je bila v cerkvi pri sveti maši, ko pa je odšla v zakristijo, ji je iz torbice na klopci odtujil denarnico z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA V TRGOVINI LIDL
04.05.2019 – Neznani storilec je izkoristil nepazljivost občanke, ki je nakupovala v trgovini Lidl in ji iz torbice odtujil denarnico z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
05.05.2019 – V Kamniku so policisti zasegli neznano snov in sicer ročno zvit cigaret z neznano snovjo zeleno-rjave barve rastlinskega izvora, okoli 2g vršičkov neznane zeleno posušene rastline in kovinski mlinček, v katerem so bili zmleti delci posušene rastline, za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.