Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Okradena invalidka, PCT težave, pes brez manir in dopustovanje na tuj račun

Policijska kronika: Okradena invalidka, PCT težave, pes brez manir in dopustovanje na tuj račun

Ni lepo, če vam nevzgojen pes pokaka vrt, še manj, če nekdo dopustuje na vaš račun, da pa invalidni osebi ukradejo električni voziček, je pa zagotovo povsem brezsrčno.

Kronika PP Kamnik (od 3. do 8. 1. 2022)

 PES BREZ MANIR
3.1.2022 – Policiste je ogorčena občanka obvestila, da na njihovi parceli lula in kaka spuščen pes. Spričo nevzgojenega psa, ki ne ve, da se na sosednjih vrtovih ne spodobi lulati in kakati, so policisti nemudoma odhiteli v Nasovče, kjer so z učinkovito in bliskovito akcijo uspeli izslediti lastnico nagajivega psa ter jo, zaradi neprimernega zavarovanja živali, oglobili s plačilnim nalog po Zakonu o zaščiti živali. Lulajoča in kakajoča zverina bo najbrž za kazen cel teden brez pasje radosti, lastnica pa si vendarle lahko oddahne, da ji po njenega kosmatinca ni bilo treba iskati v azilni dom za potepinske kosmatince v Horjulu.

OSTAL JE BREZ VAVČERJA
3.1.2022 –
Nič hudega sluteč občan, ki je počitnikoval v hotelu Kompas Kranjska Gora, je ob zaključku dopusta zgroženo ugotovil, da si je neznani storilec privoščil dopust na njegov račun. Zlikovski dopustovalec je namreč, brez njegove vednosti, že izkoristil vavčer, ki je bil pisan na njegovo ime, ter protipravno užival v dopustu na tuj račun. Tolovajskega dopustnika bodo policisti poskusili izslediti in ovaditi na pristojnem tožilstvu, da ga poslati na »zaslužene počitnice« za rešetkami.

ZLORABA BANČNE KARTICE
3.1.2022 – Na policijsko postajo je prišla občanka, ki je prijavila zlorabo bančne kartice. Neznani storilec je namreč prek spleta pridobil podatke njene kreditne kartice ter na njen račun opravil tri spletne nakupe, s čemer jo je oškodoval. Policisti bodo neznanega hekerja poskusili izslediti in mu naviti ušesa.

PROMETNA NESREČA V ŽEJAH
4.1.2022 – V industrijski coni Žeje je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo na kraju izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZBIRALCI PLEMENITIH KOVIN
4.1.2022 – Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali vlom v podjetje, v katerega sta vlomila zamaskirana neznanca, ki sta na vratih zlomila ključavnico obešanko ter vstopila v objekt, iz katerega sta nato odtujila paleto posrebrenih izdelkov iz bakra. Barabinska zamaskiranca, ki sta k sreči zgledno upoštevala vsaj preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb, kaj jima utegnejo ob prijetju šteti v olajševalno okoliščino, sta podjetje oškodovala za precejšnjo vsoto, policisti pa ju bodo poskusili izslediti in ju okititi s posrebrenimi zapestnicami, ki jim rečemo tudi lisice.

TATVINA INVALIDSKEGA SKUTERJA
5.1.2022 – Izpred stanovanjske hiše na Šutni je neznanec odtujil invalidski električni skuter, model J100FL-S, ser. št. 1709290, črne barve, letnik 2017, ki ga lastnica nujno potrebuje za svojo mobilnost. Policisti bodo brežčutno sakramensko barabo poskušali izslediti, čeprav ni najbolj lepo, pa mu privoščimo, da bi tovrsten invalidski skuter kaj kmalu potreboval tudi sam.

MOTORNO OLJE NA FASADI
5.1.2022 – Nepridiprav, ki je očitno zgrešil odlagališče za nevarne odpadke, je na Parmovi ulici v Kamniku z motornim oljem polil fasado in vhodni prag hiše. Kaj je »ustvarjalca« privedlo do dejanja, je zaenkrat še skrivnost, vsekakor pa se mu utegne njegova »zamaščenost« kaj kmalu maščevati. Z dejanjem si je namreč na glavo nakopal toliko masla, da utegne, o pomoči polisistov, že v kratkem nadrsati.

ISKALI OROŽJE, NAŠLI TRAVO
6.1.2022 – Policisti so v Kamniku, na podlagi odredbe sodišča, pri občanu opravili hišno preiskavo, tekom katere so sicer iskali orožje, vendar so mimogrede našli kakih 25 g neznane snovi rastlinskega izvora, ki utegne biti na seznamu prepovedanih snovi. Če bo analiza pokazala, da gre za omamno travico, bo zoper prekrškarja uveden hitri postopek.

PCT TEŽAVE
6.1.2022 –
Občanka, ki se je zglasila v Zdravstvenem domu Kamnik, je zaradi neizpolnjevanja PCT pogoja ostala pred vhodnimi vrati osrednje kamniške zdravstvene ustanove. Kljub temu, da so takšni časi, da lahko svojega zdravnika obišče le zdrav človek, jo je vse skupaj tako razburilo, da je začela nedostojno opletati z jezikom ter jela z neprimernimi besedami obkladati tamkajšnjo zaposleno. Ker razburjanje škoduje zdravju, so jo policisti pomirili s plačilnim nalogom zaradi kršenja javnega reda in miru.

OKAJENI VOZNIK
7.1.2022 – Policisti so imeli v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Ker je voznik v napravo za merjenje alkohola dahnil preveč oktanov, mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, voznik pa se bo po hitrem postopku srečal tudi s sodnikom, ki bo njegovo denarnico olajšal za kar vsaj nekaj polnih rezervoarjev goriva.

ŽURKA V LOKALU
7.1.2022 – Policisti so posredovali v lokalu v Kamniku, kjer so gostje žurirali ob predvajanju glasne glasbe, zaradi česar si je zaposlena prislužila plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru. To pa najbrž ne bo edini »otvoritveni strošek«, saj si bo nova najemnica lokala, zaradi kršitve obratovalnega časa, bržkone prislužila še neželeno »podjetniško vzpodbudo« pri drugemu prekrškovemu organu.

PREDRZNA VLOMILCA NA VRHPOLJU
8.1.2022 – Neznana storilca sta ponoči na Vrhpolju pristopila do vrat kurilnice stanovanjske hiše, kjer sta z orodjem na vzvod odprla vrata in vstopila. K sreči je storilca opazil sosed ter o nezaželenih obiskovalcih po telefonu obvestil in zbudil oškodovanca, ki je barabinska storilca pregnal iz hiše. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

VLOM V GARAŽO
8.1.2022 –
V jutranjem času so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec vlomil v garažo, iz katere sicer ni ničesar odtujil, je pa vseeno povzročil le materialno škodo. Policisti bodo »garažnega mojstra«  kazensko ovadili na pristojno tožilstvo.

ALKOHOLNIK V KOMENDI
9.1.2022 – Policisti so imeli na območju Komende v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

TATVINA DENARNICE  V VOLČJEM POTOKU
9.1.2022 – Neznani storilec je iz odklenjenega vozila v Volčjem Potoku odtujil denarnico, v kateri so bili večja vsota denarja in dokumenti. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.